Vijesti / Osijek

U Pivovari i dalje sporan Katalog radnih mjesta

U Pivovari i dalje sporan Katalog radnih mjesta

Kako je i najavljeno tijekom protekloga tjedna danas je održan sastanak između sindikata i Uprave Osječke pivovare d.d. Upravu je predstavljao Ivan Bešlić, voditelj Ureda Pivovare d.d., dok je sindikat SNOP zastupao Anto Bošnjak.

Raspravljalo se o brojnim bitnim stavkama. Sindikat i Uprava našli su zajednički jezik oko večine stvari (otpremnine u iznosu od 132 tisuće kuna), ali ostao je sporan Katalog radnih mjesta.

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predstavnici sindikata izričito su zahtjevali da katalog radnih mjesta bude sastavni dio Kolektivnog ugovora čemu se usprotivila Uprava koja smatra da je to neuobičajena praksa i stoga neprihvatljiva. Kao jedan od razloga navedene su neprestane promjene unutar tvrtke kao što je pivovara pa je nepraktično i neprihvatljivo da taj Katalog u nekom obliku postane sastavnim dijelom Kolektivnog ugovora.

Dodajmo ovome i kako je Pivovara nedavno dala izraditi novi informatički program koji će znatno unaprijediti poslovanje Pivovare, ali će istovremeno time tehnološkim viškom biti proglašeno ukupno 19 djelatnika od čega 15 iz administracije i 4 iz proizvodnje.

Sa svakim djelatnikom obavit će se pojedinačni razgovor i dogovoriti svi uvjeti otkaza ugovora o radu uz upravo dogovoreni veći iznos otpremnine.


Izdvojeno

Reci što misliš!