Vijesti / Osijek

"Akcija, ne reakcija" i "Jednaki u različitosti" - dva velika AIESEC projekta

Projekt „Akcija, ne reakcija“ u Osijeku se održava drugu godinu za redom, i to na način da strani studenti srednjoškolcima drže interaktivne radionice i predavanja s ciljem razvijanja poduzetničkih vještina, a sve to kroz teme kao što su time management, prezentacijske i komunikacijske vještine, motivacija, timski rad i sl. Da je riječ o kvalitetnom projektu svjedoči i osvojena nagrada AIESEC-a Hrvatske za najbolji AIESEC projekt u Hrvatskoj tijekom 2010. godine.

 

dee27fe92a8238df9d4da5587f676c2f.jpg„Jednaki u različitosti“ sličan je projekt baziran na suradnji s osječkim osnovnim školama u sklopu kojeg će strani studenti s učenicima sedmih i osmih razreda raditi na cilju razvoja međukulturalne i nenasilne komunikacije, obrađujući teme poput asertivnosti, borbe protiv predrasuda, medijacije i sl. U sklopu ovih projekata učenici imaju jedinstvenu priliku raditi s ljudima iz različitih dijelova svijeta i kultura, steći iskustvo rada u timu, dobiti vještine i znanja korisna u daljnjem obrazovanju ili zaposlenju, razviti svoj engleski jezik i još mnogo toga.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita



„Akcija, ne reakcija“ odvija se u šest osječkih srednjih škola: u svim gimnazijama, Ekonomskoj i upravnoj školi te Školi za tekstil, dizajn i primijenjene umjetnosti. S učenicima trećih i četvrtih razreda radit će četiri strane studentice iz Poljske, Kine, Brazila i Meksika. Interes za projekt pokazalo je više od 400 učenika. Projekt „Jednaki u različitosti“ odvija se u OŠ Retfala, OŠ Frana Krste Frankopana, OŠ Grigora Viteza, OŠ Ivana Filipovića, OŠ Ljudevita Gaja, i OŠ Franje Krežme. Učenike sedmih i osmih razreda podučavati će šest stranih studenata, i to iz Brazila, Poljske, Rumunjske, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Rusije. Za ovaj projekt zainteresirano je više od 200 učenika.

Projekti će trajati tijekom cijele veljače te dio ožujka, nakon čega će uslijediti uručivanje nagrada najboljim učenicima, kao i svečano zatvaranje.
Svečano otvorenje oba projekta održat će se 27. siječnja u 12:00 sati na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. 


akcija_reakcija


Pokrovitelji projekata su: Savjet mladih Osječko-baranjske županije, Autoškola Tratinčica, Škole stranih jezika Ad Hoc i Lanico, Francuska alijansa, te medijski pokrovitelji Osijek News te web portal SiB.hr. Pomoć u realizaciji projekata iskazalo je i Pučko otvoreno učilište u Osijeku.
Potporu projektima izrazili su i partneri AIESEC-a Osijek: Ekonomski fakultet u Osijeku, Hrvatska udruga poslodavaca, Škola stranih jezika Lanico, Web portal Osijek031, Glas Slavonije, Soundset plus i Osječka televizija.


Svi studenti osječkog Sveučilišta zainteresirani za rad na ovakvim i sličnim projektima u inozemstvu mogu se prijaviti na odlazak na stručnu međunarodnu praksu u jednu od preko 100 zemalja u kojima je AIESEC prisutan. Svi zainteresirani studenti mogu saznati više o samoj praksi na Info sastanku koji će se održati u četvrtak, 27.01.2011. u 17h na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, dvorana 10. Prijave su otvorene do 3. veljače 2011. godine. Više o prijavi za praksu možete pročitati saznati na web stranici AIESEC-a Osijek: www.aiesec-osijek.hr
  


Izdvojeno

Reci što misliš!