Vijesti / Osijek

VIDEO: Akti Grada Osijeka

VIDEO: Akti Grada Osijeka

U prostorijama Grada Osijeka održan sastanak o aktima grada za 2011. godinu.

Na dnevnom redu jučerašnjeg  sastanka u Gradskoj upravi Osijeka našao se Ugovor o pružanju usluga naplate dijela prihoda grada u ovoj godini. Posljednji je to ugovor ovakve vrste, jer grad naplatu svojih potraživanja uskoro namjerava provoditi unutar svoje kuće, a ne kao dosada  angažiranjem vanjske  tvrtke.

Bilo je riječi i o poskupljenju vode u Hrvatskoj, no Osječani, kako se čini, za sada, nemaju razloga za brigu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Moramo imati veću kontrolu naplate potraživanja, a dio naplate već smo preuzeli, kazao je gradonačelnik Bubalo. Ta usluga, kada je obavlja druga tvrtka, Gradsku upravu košta milijun i pol kuna, pa sve  gradske službe do kraja ove godine moraju biti spremne za samostalno preuzimanje tog posla. Za nenaplaćena potraživanja od kojih neka idu i unatrag 10 godina, vode se pojedini sudski sporovi.

Kako je vijest dana u Hrvatskoj poskupljenje vode u kućanstvima i gospodarstvu, i to već do početka travnja, novinare je zanimalo kakvo je stanje u Osijeku.

Sa nešto više od 512 tisuća kuna financirat će se 63 projekta udruga građana u Osijeku koje su odabrane na javnom natječaju. Što se tiče financiranja rada političkih stranaka, one se financiraju na istoj razini kao prošlih godina – kazao je gradonačelnik.

Sa današnje sjednice uputio je apel vijećnicima u gradskim četvrtima gdje ni više od mjesec dana od održavanja gradskih izbora još nisu formirana Vijeća, da ih što prije formiraju i počnu raditi, poštujući volju birača.

Detalje sa sastanka pogledajte u VIDEO prilogu.

{youtube}sKq8-CZSEA4{/youtube}

Tekst i video: STV


Izdvojeno

Reci što misliš!