Vijesti / Osijek

Brend 'Mlinar' u potpunosti integrira 'Krunu'

Brend 'Mlinar' u potpunosti integrira 'Krunu'

Jedna po jedna, i Osijek će za pet godina postati grad Mlinarovih prodavaonica pekarskih proizvoda. Za nama je tjedan kako je, na drugom prema veličini trgu u samom središtu grad Osijeka, prva ex Krunina prodavaonica "preodjevena" u Mlinarov dres.

- Moram priznati da sam vrlo ugodno iznenađen pozitivnom reakcijom naših sugrađana, kaže Mato Škojo, prvi čovjek Škojo grupe, u čijem sastavu od prije godinu i pol dana posluje križevački Mlinar, pekarska kuća s tradicijom dužom od 100 godina.

Poštujući taj podatak, ali prije svega s namjerom da na cijelom području na kojemu posluju, a podsjetimo, riječ je o području od Istre i Rijeke, pa kontinentom preko zagrebačkog prstena sve do slavonskog istoka Hrvatske, posluju s jedinstvenim vizualnim izgledom prodavaonica, djelatnika i kvalitetom finalnih proizvoda, odlučeno je kako će se sve podrediti jedinstvenom izgledu Mlinarovog brenda.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Građani Osijeka i svih slavonskih gradova u kojima naše prodavaonice posluju pod brandom Kruna ne moraju biti zabrinuti. Sve ono što je bilo dobro u Kruni, to ostaje i dalje, a sve ono što je bilo bolje u Mlinaru sad dolazi i u Krunine prodavaonice, objašnjava filozofiju Krunina rebrendinga Škojo.

Donekle je problem u tome što su i Krunine prodavaonice nove, te bi bio grijeh, pa i rasipno bacanje novca, sve ih odmah i odjednom preodjenuti u Mlinarove boje. Zato će taj proces trajati nekoliko sljedećih godina. Ali istodobno, na gradskim ulicama, pojavit će se i posve nove Mlinarove prodavaonice. Škojo ne odustaje od namjere da ih u ukupnosti, po cijeloj Hrvatskoj bude 200-tinjak.

- Do kraja mjeseca imat ćemo 73 prodavaonice Mlinara i 41 prodavaonicu Krune. Samo u Zagrebu, u sljedećih deset dana otvorit ćemo četiri nove prodavaonice, te na sedam lokacija u Rijeci, Ludbregu i Krapini, kaže Škojo i zaključno otkriva kako u Mlinaru pregovaraju za otvaranje prodavaonica u svim gradovima, od Crikvenice do Iloka.

Nova pekarna u Zagrebu

Prema ranijim najavama, Mlinar, odnosno Škojo grupa, investirat će 250 milijuna kuna u gradnju nove, najsuvremenije industrijske pekarne u ovom dijelu Europe. Okvirno, početak gradnje planiran je za travanj, a lokacija je Radnička cesta u Zagrebu.

Mlinar otvoren 24 sata

Slijedeći poslovni instinkt, u Mlinaru su odlučili kako će njihovo prodajno mjestu na zagrebačkom glavnom Kolodvoru početi nuditi 24-satnu uslugu kupcima. Ne čudi jer riječ je o jednoj od najfrekventnijih lokacija u Zagrebu, uopće.

250 milijuna kuna investirat će Škojo grupa u gradnju nove industrijske pekarne u Zagrebu

114 prodavaonica u ovom trenutku imaju Mlinar i Kruna

TEKST: Dario Kuštro (Glas Slavonije)

FOTO: Mlinar.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!