Vijesti / Osijek

Stanje sigurnosti u prošloj godini

Stanje sigurnosti u prošloj godini

Kaznena djela koja su obilježila prošlu godinu najčešće se odnose na ona protiv imovine. Konkretno od ukupnog broja svih počinjenih djela – njih više od četiri tisuće i dvjesto, čak 33 posto činile su teške krađe, dok se desetak posto odnosilo na krađe. Je li na to utjecaja imala još uvijek prisutna gospodarska kriza, u policiji nam nisu znali reći.

-Inače ova dva kaznena djela, znači teške krađe i krađe, u odnosu na pretprošlu godinu 2009. bilježe znatniji porast, od 10 do 14 posto. Primjerice, manje je kaznenih djela prijetnji za 20 posto, dok najmanji udio srećom u onim kaznenim djelima čine ubojstva. Prošle godine zabilježena su 2 ubojstva - kaže Marko Ćaleta iz PU Osječko-Baranjske.

Normal 0 21

Osim ova dva ubojstva, Osječko-baranjska policija prošle je godine imala i čak devet slučajeva pokušaja ubojstva.  

S druge strane, puno bolja situacija zabilježena je u prometu.Osim ova dva ubojstva, Osječko-baranjska policija prošle je godine imala i čak devet slučajeva pokušaja ubojstva.
Osim ova dva ubojstva, Osječko-baranjska policija prošle je godine imala i čak devet slučajeva pokušaja ubojstva.
S druge strane, puno bolja situacija zabilježena je u prometu.
- Protekla 2010. godina je po sigurnosti cestovnog prometa najbolja godina otkad se prati stanje sigurnosti cestovnog prometa u zadnjih 30 godina, otkada je i znatniji broj vozila na cestama. Nadamo se da će se tako i nastaviti. Međutim svakako da ne možemo biti zadovoljni ni prometom kada ijedna osoba strada ili je teško ozlijeđena u prometu i to treba svesti na minimum - zaključuje Ćaleta.
Prošle godine inače, u prometu je smrtno stradalo 27 osoba. U odnosu na godinu iza kada je poginulo više od 40 osoba, taj se broj znatno smanjio.
{youtube}TAKQToVb2QY{/youtube}
TEKST: Stv.hr
 

Izdvojeno

Reci što misliš!