Vijesti iz Osijeka

Vijesti iz Osijeka

Studija je pokazala: Osječka tržnica prati trendove, al može i bolje

Na imanju OPG-a Šaravanja u Satnici Valpovačkoj u petak se održala konferencija za medije na kojoj su predstavljeni rezultati Studije stanja i perspektive razvoja osječke tržnice. Studija je provedena u sklopu europskog projekta „Domaća hrana za domaće ljude“ koji provodi Tržnica d.o.o. Osijek u suradnji s mađarskim partnerom Pécsi Vagyonhasznosító zrt. iz Pečuha.

   

Slagalica pomogla vrijedne projekte osječkih udruga

dobitnici dio

Proteklog tjedna u prostorijama Zaklade Slagalica završen je proces ugovaranja ovogodišnjih financijskih podrški u okviru programa Malo za puno – male potpore za velike promjene. Odobreno je osam projekata osječkih udruga koji će biti provedeni u razdoblju od 15. rujna do 31. prosinca 2018. godine.

   

Svečano otvoren obnovljen Sokolski dom

PXL 210918 22045528

U Osijeku je jučer široj medijskoj javnosti i predstavnicima javnog, sportskog i obrazovnog života predstavljen Sokol Centar, jedinstveni sportsko-rekreacijski objekt koji je zapravo nadogradnja starog reprezentativnog zdanja izgrađenog prije 90 godina. Naime, 1928. godine izgrađena je zgrada koja je najčešće tijekom svih godina i korištena za gimnastičke treninge, a u ožujku 2017. godine započela je njezina nadogradnja, koja je sada postala najmoderniji sportski objekt takve vrste u ovom dijelu Europe.

   

Pojeftinjuje hrana: Zbog smanjenja PDV-a, trgovci već najavili i niže cijene!

smanjenjecijenautrgovinama

Sada je i službeno - hrana će pojeftiniti! Tri trgovačka lanca RTL-u su potvrdila da će zbog najavljenog nižeg PDV-a na meso, jaja, voće, povrće, ali i dječje pelene, sniziti cijene tih proizvoda. Koristi bi trebali imati i domaći proizvođači.

VIDEO
   

Rimac automobili otvorili svoj ured u Osijeku

PXL 210918 22044835

Mate Rimac, mladi hrvatski poduzetnik poznat po razvoju električnih automobila, otvorio je danas svoj ured u Osijeku. U njemu je zaposleno sedam inžinjera, a koji će se prije svega baviti razvojem novih tehnologija.

   

Otvorene prostorije osječkog ogranka velikog Ericssona

PXL 210918 22040759

U nazočnosti premijera Andreja Plenkovića i ostalih ministara u Vladi, te predsjednice uprave Ericsson Nikola Tesla Gordane Kovačević otvorene su moderno opremljene prostorije razvojno istraživačkog centra u Osijeku.

FOTO i VIDEO
   

Kreće porezna reforma: Kome će rast plaće i hoće li hrana doista biti jeftinija?

poreznareforma

Vlada je jučer konačno izašla s prijedlogom porezne reforme. Kasno poslijepodne predstavljena je u Banskim dvorima.

VIDEO
   

Dravski vukovi se ne predaju: Najhrabriji plivači pozdravljaju ljeto kupanjem na 19 stupnjeva

dravskivuk

Kraj ljeta na Jadranu rezervirali su oni koji žele mir, a u Slavoniji, taj dio godine na plažama je rezerviran za one najhrabrije jer temperatura Drave iznosi 19 stupnjeva celzijevih.

VIDEO
   

Ericsson u petak otvara razvojno istraživački centar u Osijeku

kappanoc04.jpg

Sukladno najavama s početka godine, velika svjetska kompanija Ericsson, otvara vrata svog ureda u Osijeku. Zahvaljujući sinergiji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva u Osijeku planiraju zaposliti 300-ak mladih stručnjaka.

   

Sve se više priča o zabrani rada nedjeljom, istražujemo što kažu trgovci

trgovine nedjelja

Iako još ništa nije službeno, već se danima ponovno naveliko priča o zabrani rada nedjeljom. Ministarstvo gospodarstva navodno skuplja mišljenja od drugih ministarstva. S druge strane trgovci su već zauzeli strane. Istražili smo kakvi su stavovi najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj.

VIDEO
   

Vrkić: 'Preuzimam odgovornost za ne(učinkovitu) deratizaciju štakora'

20180917 125747vrkic

Gradonačelnik Ivan Vrkić obišao je jučer lokacije na Sjenjaku na kojima je zapažen veći broj štakora.

   

Vozio prebrzo, pregazio pješaka na biciklističkom prijelazu pa pobjegao

Vozio prebrzo, pregazio pješaka na biciklističkom prijelazu pa pobjegao

U subotu, 15. rujna, oko 22,30 sati 41-godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom kolnikom državne ceste DC 518. Dolaskom do raskrižja s županijskom cestom ŽC 4089, u blizini mjesta Ivanovac, uslijed neprilagođene brzine prednjim dijelom vozila udario je u 56-godišnjeg pješaka, koji je prelazio kolnik preko obilježenog prijelaza biciklističke staze.

   

Plaćajte parking brže i jeftinije s 'Pajdom'

paydo aplikacija mobitel

Osječani i svi njihovi gosti od sada mogu brže i povoljnije parkirati, a jedino što je za to potrebno učiniti je preuzeti besplatnu PayDo mobilnu aplikaciju.

   

Grad i Županija potpisali sporazum o izgradnji gospodarskog centra u Osijeku

lok gsop cent

Gradonačelnik Ivan Vrkić i župan Ivan Anušić potpisali su jučer Sporazum o partnerstvu u pripremi i provedbi izgradnje gospodarskog centra u Osijeku, budućeg višenamjenskog poslovnog i izložbenog prostora.

   

Stranica 1 od 318

Najave događaja