Vijesti iz Osijeka

Vijesti iz Osijeka

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila osječku humanitarnu udrugu Rijeka ljubavi

PXL 150118 19283150

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je danas Osijek u sklopu obilježavanja uspješne mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja i Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, gdje je posjetila humanitarnu udrugu ''Rijeka ljubavi''.

FOTO
   

Policajac iz Tenje na selfiu s kokardom i šajkačom

338450

Dragutin Sudar, policajac iz Tenje, fotografirao se sa skupinom muškaraca na kojoj je 24-godišnji Nikola Ugrica iz Tenje napravio zajednički selfi sa šajkačom i kokardom na njoj.

   

Rimac automobili otvaraju ured u Osijeku

big IMG 1109

Nastavljajući višegodišnju uspješnu suradnju, stručnjaci iz tvrtke "Automobili Rimac", Matija Gracin i Rajkumar Rajappan, održali su danas stručno predavanje za studente osječkog FERIT-a. Tom je prigodom najavljeno i otvorenje Ureda "Rimac automobila" u Osijeku.

   

Osječanin završio na sudu zbog krađe bicikala: ''Bicikle sam krao jer mi je trebao novac za curine brojne prohtjeve''

PXL 190816 13937865

Osječki Općinski sud izrekao je odgojnu mjeru pojačane brige i nadzora koja ne može biti kraća od šest mjeseci, ni dulja od dvije godine, učeniku  trećeg razreda jedne srednje strukovne škole u Osijeku, koji je zbog cure postao serijski kradljivac bicikala. Ujedno mu je naloženo plaćanje 300 kuna sudskih troškova.

   

Organizatori Adventa u Osijeku odgovorili na kritike građana

Manifestacija Advent u Osijeku krajem prošle godine održala se u samom centru grada što je kod brojnih građana izazvalo negodovanje. U anketi na Facebook stranici Grad Osijek čak 77% anketiranih (od njih skoro 2 tisuće) izjasnilo se da im je Tvrđa bolja lokacija za Advent. Glavna kritika usmjerena je na samu "toplinu" lokacije u centru, kao i na neke druge probleme poput prolaska tramvaja. O svemu tome porazgovarali smo jednim od idejnih začetnika same manifestacije Advent u Osijeku, kao i voditeljem programa, Ivanom Kristijanom Majićem.

   

Sve više građanskih vjenčanja, ali u Slavoniji još uvijek prednjače crkvena

vjencanja

Čak 86 posto Hrvata izjasnilo se da su katolici, međutim u sakramentima se to ne vidi - barem kada su u pitanju vjenčanja. Broj civilnih vjenčanja gotovo je jednak broju crkvenih, za koje se najviše odlučuju Ličani i Slavonci, a najmanje Istrani i Primorci. Zašto? Doznajte u prilogu RTL televizije:

VIDEO
   

Slavonski Brod jučer najtopliji, a na isti dan prošle godine najhladniji hrvatski grad

brod3

Iako smo kalendarski zakoračili u debelu zimu, prekrasno sunčano i toplo vrijeme više nalikuje proljeću.

FOTO
   

Osječani lani udomili 400 pasa, čak 100 više nego godinu prije!

Osječani lani udomili 400 pasa, čak 100 više nego godinu prije!

U prošloj godini Osječani su udomili čak 400 pasa iz nemetinskog Azila što je čak 100 više nego u 2016. godini.

   

Nikad više Hrvata kreće na skijanje: Pune strana skijališta i troše više od milijarde kuna

skijanje

Počinje Bijeli tjedan, a prema stranim skijalištima ove sezone kreće nikad više Hrvata - njih čak 220 tisuća. Skijaški aranžmani su rasprodani, a i ove godine najpopularnije destinacije su Italija, Austrija i Slovenija. Milijune tako Hrvati planiraju ostaviti na stranim skijalištima. Opširnije u prilogu RTL televizije:

VIDEO
   

Od velikih gradova Osijek je najjeftiniji za život

Novinari Glasa Slavonije usporedili su troškove života u četiri najveća grada - Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu, e zaključili kako velika većina građana očito uz teška odricanja pokušava normalno živjeti.

   

Zatvoren Konzum u Superu

PXL 170317 15965772

Samoposluga iz Konzumova lanca koja se nalazila u podrumskim prostorima osječkog trgovačkog centra Super, prestala je s radom s posljednjim danom prošle godine.

   

Jutarnje klizanje okupano suncem

PXL 040118 19176468

Iako je manifestacija Advent u Osijeku završena, kružno klizalište postavljeno na Trgu Ante Starčevića još je otvoreno i trebalo bi biti do 13. siječnja.

FOTO
   

Unikom odvozi božićna drvca

Unikom odvozi božićna drvca

Kao i svake godine osječki Unikom će tijekom siječnja prikupljati i odvoziti božićna drvca. Građani svoja drvca mogu odnijeti i odložiti na sljedećim lokacijama:

   

Policiji predao marihuanu, speed, vagu, joint, laptop, više tisuća kuna i prazne vrećice ''osvježivača zraka''

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 21-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama te omogućavanje trošenja droga, izvjestila nas je PU osječko-baranjska.

   

Stranica 1 od 294