Vijesti iz Osijeka

Vijesti iz Osijeka

Autima preko novog trga ispred Paviljona Gradski vrt

trg paviljon 1

Novouređeni trg ispred Paviljona Gradski vrt iako još nije ni otvoren već je oštećen zahvaljujući neodgovornom ponašanju pojedinih Osječana.

FOTO i VIDEO
   

Susjeda iz pakla: Svakodnevno hrani golubove, ne mogu se riješiti izmeta i perja, a strahuju i od zaraze

golubovi trg

Tri stanarke iz Opatijske ulice iz Osijeka požalile su što su ondje kupile stan. Susjeda M.G. redovito hrani golubove te im na taj način zagorčava život.

   

Kolumbijka i Slavonac rekli sudbonosno ''da'' na vjenčanju kakvo Osijek dosad nije vidio

vjencanje osijek kolumbijka 1

Da ljubav ne poznaje granice uvjerili su nas još jednom protekle subote Slavonac Miroslav Kljajić i njegova supruga, Kolumbijka Julie Anna Fontal Gironza.

FOTO
   

U Osijeku će se uskoro proizvoditi niskoenergetske sušare

susara

Na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek, u petak 15. lipnja, održana je uvodna konferencija EU projekta „Ulaganje u inovativna rješenja i razvoj niskoenergetske sušare“ kojeg zajednički provode tvrtka Cras d.o.o. iz Osijeka i Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek. Tijekom konferencije prezentirani su ciljevi projekta te aktivnosti koje će se provoditi.

   

IT industrija u Osijeku narasla preko 100 posto u samo četiri godine

inchoo ured

Jedna od aktivnosti udruge Osijek Software City je i sustavno praćenje napretka tvrtki za razvoj softvera Osječko-baranjske županije. Ove godine su analizirali razdoblje od 2012. godine do 2016. godine i na svojim stranicama objavili su detaljno izvješće koje prenosimo u cijelosti.

   

Policija uhvatila dva mladića dok su pokušavali vratiti ukradenu pametnu klupu!

Policija uhvatila dva mladića dok su pokušavali vratiti ukradenu pametnu klupu!

Vijest o krađi pametne klupe iz osječkog kvarta VBK koju smo jučer objavili, izazvala je vaše brojne reakcije, a one su čini se došle i do svjesti samih lopova.

   

Na Vijencu Ivana Meštrovića ukradena pametna klupa

ukradnea pametna klupa

Pametna klupa koja je krajem prošle godine postavljena u osječkom naselju Vijenac Ivana Meštrovića  ukradena je.

   

Osječka jaguarka jedina je u Hrvatskoj i najstarija na svijetu: Otkrivamo formulu Micicine dugovječnosti

osjecka jaguarka

Točkasta mačka, čije krzno inspirira modu desetljećima, u Hrvatskoj se može vidjeti jedino u osječkom Zoološkom vrtu. Jaguarka Cicika ujedno je i najstarija mačka svoje vrste u svijetu, barem prema poznatim podatcima.

VIDEO
   

Čistio vrt pa pronašao sanduk s više od 15 kilograma TNT-a

vojna kutija

U poslijepodnevnim satima 5. rujna, prilikom čišćenja vrta obiteljske kuće u Divaltovoj ulici u Osijeku, građanin je pronašao sanduk s više od petnaest kilograma TNT-a, više komada detonatorskih i električnih detonatorskih kapisli i više metara sporogorućeg štapina.

   

OPG Filakov: Sve više trgovina s domaćim povrćem u Osijeku i okolici

filakov1

Nakon što su otvorili svoje trgovine u osječkom Donjem gradu, na Jugu 2 te u Divaltovoj ulici, obitelj Filakov u sklopu svog OPG otvorila je i četvrtu trgovinu i to u Višnjevcu na adresi Nikole Šubića Zrinskog.

   

Srušen McDrive na Drinskoj: Gradi se novi restoran s McCafeom

rusenje mcdrivea

Jedini osječki McDrive, onaj na križanju Drinske i Trpimirove, ovih dana je srušen i na njegovo mjestu niknut će, novi, veći i moderniji objekat.

   

Petogodišnjem Danijelu iz Korođa zbog bolesti uskratili pohađanje vrtića u Osijeku

vrtic danijel

Svakoga dana, zbog cistične fibroze, petogodišnji Danijel iz Korođa, mora uzimati lijek. Četiri tablete na dan sada mu postaju prepreka jer ga zato ne žele upisati u vrtić. Opširnije u prilogu RTL televizije:

VIDEO
   

U Osječko-baranjskoj županiji 440 prvašića manje nego lani

Nakon više od dva i pol mjeseca zazvonila su školska zvona. I dok su učenici i roditelji uzbuđeni zbog početka nastave, školske su klupe sve praznije pa je na području Osječko-baranjske županije čak 440 prvašića manje.

   

U osječkim vrtićima ove godine 230 djece više nego lani

U osječkim vrtićima ove godine 230 djece više nego lani

S jučerašnjim danom počela je nova pedagoška godina u osječkim vrtićima i jaslicama. U njih je ove godine upisano čak 2936 mališana u 124 odgojne skupine, što je za oko 230-oro djece više nego prošle godine.

   

Stranica 1 od 284