Vijesti iz Osijeka

Vijesti iz Osijeka

Novi metri osječke promenade

nova promenada osijek 6
Radovi na proširenju osječke šetnice, popularne promenade, od cestovnog mosta do luke Tranzit došli su do samog kraja. Iako ograda još stoji, neki građani već se šetaju novim metrima promenade koja povezuje Gornji i Donji grad. Njom se prošetala i naša fotografkinja.

FOTO
   

Najveći lanac sportske opreme u Hrvatskoj otvorio svoju prvu trgovinu u Osijeku

Prvi Decathlon u Osijeku za javnost se otvara u subotu 27. svibnja

Jedan od najvećih svjetskih lanaca sportske opreme Decathlon 27. svibnja otvorio je svoju prvu trgovinu u Osijeku – Osječani dobivaju novo mjesto za kupovinu vrhunske sportske opreme za više od 70 sportova pod jednim krovom.

   

Mamić 'bauštelcima' poklonio 1000 kuna

mamic

Zdravko Mamić, kojem se trenutno u Osijeku sudi za malverzacije vezane uz prodaju igrača GNK Dinamo, danas je sudjelovao na još jednom nizu ročišta. Nakon što je na prethodnim ročistima bio grub i agresivan prema djelatnicima suda, danas je bio znatno bolje volje i široke ruke.

   

Vlada diže rodiljne naknade, više će primati i zaposlene i nezaposlene majke

porodiljne

Iz Vlade prijedlog koji je iznimno važan za sve roditelje - i one nezaposlene, ali i zaposlene! Povećanje potpora. I to - bitno. Zaposlenim roditeljima se naknada za drugih šest mjeseci povećava: s dosadašnjih 2660 na 3991 kunu; nezaposlenima - s 1663 kune na 2328 kuna. U studiju RTL-a Danas gošća je ministrica Nada Murganić.

VIDEO
   

U Sarvašu otvoren najmoderniji dječji vrtić u Hrvatskoj

vrtic sarvas1

Jedan od najmodernijih vrtića na našim prostorima jučer je otvorio svoja vrata! Prvi niskoenergetski vrtić “Ribica” u Sarvašu energetski je nulte kategorije, što konkretno znači da će se uskoro sam isplatiti.

   

Lažno prijavila boravište u Baranji i tako poslodavca u Osijeku oštetila za više od 60 tisuća kuna

Lažno prijavila boravište u Baranji i tako poslodavca u Osijeku oštetila za više od 60 tisuća kuna

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 34-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo prijevara, izvjestila nas je PU osječko-baranjska.

   

Nevjerojatna priča iz Retfale o nepokretnoj ženi koja živi u neljudskim uvjetima i službeno ne postoji

potraga zena koja ne postoji

Na papiru Zorica Lazarević ne postoji. Nema hrvatsko državljanstvo, a ni jedan dokument kojim bi to dokazala. Ali ima dodijeljen gradski stan u kojem u neljudskim uvjetima kopni i propada pred očima susjeda. Oni su očajni jer im je žao Zorice, ali brinu za svoju i sigurnost svoje djece.

VIDEO
   

Wizz Air dolazi u Osijek

wizzair

Wizz Air, najveća niskotarifna zrakoplovna kompanija u srednjoj i istočnoj Europi, započet će sa letovima iz Zračne luke Osijek. Riječ je o redovnoj zrakoplovnoj liniji Basel-Osijek-Basel.

   

Osijek modernizira javni prijevoz: Od centra grada do gospodarske zone za 15 minuta

modernizira prijevoz

Osijek je napravio plan kako povezati svoje središte sa prigradskim naseljima, rasteretiti grad od automobila i pritom ne potrošiti ni kune vlastita novca. Prvi krug električnim autobusom jučer izazvao je oduševljenje prisutnih.

VIDEO
   

Osječka policija organizira javnu dražbu bicikala

bicikli policija

U petak, 19. svibnja, od 9 – 12 sati, u dvorištu Policijske uprave osječko – baranjske održat će se prepoznavanje pronađenih bicikala (ukupno 142 bicikla) i to bicikala pronađenih na području I PP Osijek (18 bicikala), II PP Osijek (116 bicikala), PP Čepin (5 bicikala) te PGP Dalj (3 bicikla).

   

Mnogobrojni osječki osnovnoškolci u Kinu Urania educirali se o opasnostima zloupotrebe alkohola

razmisli treba znati stati

Maloljetnička zloupotreba alkohola u današnje vrijeme postaje sve veći društveni problem jer mladi odrastaju u okolini u kojoj je dostupnost alkoholnih pića vrlo velika, a njihova potrošnja prihvatljiva i uobičajena. Doznali su to mnogobrojni osječki osnovnoškolci u Kinu Urania na projekciji edukativnog filma autora Roberta Knjaza „Razmisli – Treba znati stati“.

   

U Osijeku otvorena prva drive-in ljekarna

ljekarna tripolski

Zdravstvena ustanova "Ljekarne Tripolski", vodeća ljekarnička kuća u Slavoniji, otvorila je novi kompleks upravne zgrade i ljekarne s drive-in isporukom lijekova u Osijeku, Antuna Kanižlića 48A.

   

Osječani se skupili u najduži ljudski lanac gimnastičke špage

osjecani spaga

Na Pješačkom mostu, koji predstavlja simbol grada Osijeka, ali i Svjetskog kupa u gimnastici, Osječani u najdužem ljudskom lancu gimnastičke špage. Svojevrsna je to uvertira za prijavu za Guinnessovu knjigu rekorda, ali i najava Gimnastičkog svjetskog kupa. Opširnije u prilogu RTL televizije:

VIDEO
   

Ugradnja umjetne pužnice i u osječkom KBC-u

implantonoski centar

KBC Osijek postao peti implantološki centar u Hrvatskoj u kome se provodi ugradnja umjetne pužnice.

   

Stranica 1 od 279

64°
18°
°F | °C
Vedro
64%
Ned

55 | 78
12 | 25
Pon

55 | 80
12 | 26
Uto

62 | 86
16 | 30
Sri

64 | 85
17 | 29

Najave događaja

Ponuda poslova