Vijesti iz Osijeka

Vijesti iz Osijeka

Nekretnine u Slavoniji i Baranji masovno se prodaju, a lokalni stanovnici tvrde: 'Egzodus stanovništva nije glavni razlog'

nekretnine osijek

Kuće i stanovi se prodaju u Osijeku i okolici, no prodavatelji nekretnina tvrde - podjednako kao i svake godine. Priče o rasprodaji imovine zbog egzodusa stanovništva, ne drže vodu. Opširnije u prilogu RTL televizije:

VIDEO
   

Dva i pol milijuna kuna za obnovu Sakuntala parka

sakuntala

Projekt obnove Parka Sakuntala predstavljen je danas, 27. ožujka, na konferenciji za medije.

   

Traže se statisti s područja Osijeka i okolice za snimanje filma o Anti Gotovini

general film

Casting agencija Serena Pro, za potrebe snimanja dugometražnog filma i serije "General" o životu i ratnom putu Ante Gotovine, traži veći broj statista s područja Osijeka i okolice koji bi statirali u filmu.

   

S dolaskom proljeća na tržnici raste ponuda i padaju cijene

S dolaskom proljeća na tržnici raste ponuda i padaju cijene

Dolaskom proljeća i toplijih dana, ponuda na osječkoj tržnici sve je šarolikija, ali i jeftinija.

   

Na glavnoj osječkoj tržnici utorkom popust za umirovljenike

Na glavnoj osječkoj tržnici utorkom popust za umirovljenike

Tržnica Osijek odazvala se inicijativi umirovljeničke stranke Aktivni nezavisni umirovljenici te započela akciju za umirovljenike koji utorkom mogu kupovati proizvode na vanjskom, ali i unutarnjem dijelu tržnice s popustom od 10 posto.

   

Pipuniću nagrada za hrvatskog poduzetnika godine

Pipuniću nagrada za hrvatskog poduzetnika godine

Marko Pipunić, direktor Žita, proglašen je hrvatskim poduzetnikom godine  na sinoćnjoj svečanoj dodjeli nagrada "EY Poduzetnik" u zagrebačkoj Laubi.

   

Završena obnova Klinike za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Osijek

pedijatrija

Tijekom veljače 2017. godine članovi Udruge veterana vojne policije Osječko-baranjske županije u dobrotvorne svrhe oličili su zidove Odjela za dječju pulmologiju, alergologiju, imunologiju i gastroenterologiju Klinike za pedijatriju KBC-a Osijek.

   

Grad Osijek dodjeljuje pola milijuna kuna potpora za razvoj poduzetništva

Grad Osijek dodjeljuje pola milijuna kuna potpora za razvoj poduzetništva

Grad Osijek objavit će Javni poziv za dodjelu potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području grada Osijeka u 2017. kojim se provode mjere s ciljem jačanja konkurentnog nastupa poduzetnika na tržištu te podizanja razine poduzetničkih znanja i vještina - kako je najavljeno na danas održanoj konferenciji za medije u Gradskoj upravi.

   

Slovak preko granice pokušao prošvercati 123 kilograma suhomesnatih proizvoda

carina mesnica

Na graničnom prijelazu Batina, ovlašteni carinski službenici iz Područnog carinskog odhjela Osijek, tijekom su vikenda oduzeli 123 kg neprijavljenog suhog i svježeg mesa.

   

Provalio u crkvu na Jugu 2 i ukrao milostinju

policija

Neslužbeno doznajemo kako je sinoć oko 20 sati, nepoznati mladić provalio u Župu Svete Obitelji na Jugu 2 te dok je župnik bio u odsustvu, ukrao milostinju i obio sandučić u kojem se sakupljao novac za djecu u Africi.

   

Grad Osijek objavio je rat psećem izmetu: kupljen je poseban usisivač, postavljaju se nove kante, a građanima dijele vrećice

psi grad

Grad Osijek objavio je rat psećem izmetu! Nakon ove zime, i topljenja snijega - ružan prizor velikih količina na pločnicima i travnjacima, nagnao je gradske oce na novu akciju. Kupljen je poseban usisivač, postavljaju se nove kante, a građanima dijele vrećice. Uz sve to na dječjim igralištima stižu oznake zabrana za pse.

VIDEO
   

Na proljeće novo, veliko dječje igralište pokraj Bijele lađe

Na proljeće novo, veliko dječje igralište pokraj Bijele lađe

Osječko-baranjska županija u cilju povećanja komunalnog standarda i stvaranja kvalitetnih i sigurnih uvjeta za dječju igru i njihov motorički razvoj nastavlja s projektom izgradnje i opremanja dječjih igrališta.

   

Osječko Sveučilište protiv nepotizma i sukoba interesa

U utorak, 7. ožujka 2017. godine, u vijećnici Rektorata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku održana je 5. sjednica Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u akademskoj godini 2016./2017. Na njoj su članovi Senata, na čelu s rektorom prof. dr. sc. Željkom Turkaljem, razmatrali i usvojili ukupno 17 točaka dnevnog reda, od kojih izdvajamo javnosti najzanimljivije odluke i informacije.

   

Povodom Međunarodnog dana žena Panturist darivao cvijećem

panturist 02

Prigodno obilježavajući Međunarodni dan žena, tvrtka Panturist d.d. dio Arriva Deutsche Bahn grupacije, iskazala je koliko cijene žene darujući putnice karanfilima.

   

Stranica 1 od 275