Vijesti iz Osijeka

Vijesti iz Osijeka

Policija u Tvrđi uhitila 18-godišnjakinju sa speedom i ecstasy tabletama

ecstasy

U večernjim satima 18. studenog policijski službenici su u osječkoj Tvrđi zatekli 18-godišnju hrvatsku državljanku, koja je kod sebe imala više od deset grama droge amfetamin speed i više komada tableta ecstasy.

   

Osječki vrtić sada roditeljima digitalnim putem pruža informacije o tome što rade njihova djeca

vrtic

Imenici u školama polako odlaze u povijest, a modernom dobu e-dnevnika pridružio se i jedan osječki vrtić. Jednik klikom miša do svih informacija, naravno uz dopuštenje vrtića. Možda ova priča potakne da ova aplikacija postane pravilo za sve vrtiće jer su roditelji u Osijeku nikad mirniji. Opširnije u prilogu RTL televizije:

VIDEO
   

Osječki mirotvorac odlikovan Redom hrvatskog pletera

marijan gubina

Poznati osječki humanitarac Marijan Gubina koji je široj javnosti postao poznat kao autor knjige „260 dana“ (ujedno uprizorena i na kazališnim daskama), a u kojoj je iznio osobno svjedočanstvo o obiteljskoj tragediji proživljenih ratnih strahota i tortura te zatočeništva u srpskom logoru, danas je odlikovan Redom hrvatskog pletera predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović  za  osobiti doprinos razvitku i ugledu RH i dobrobiti njezinih građana.

   

Na snagu stupio novi Zakon o sigurnosti prometa na cestima: Kazne za bicikliste bez reflektirajućeg prsluka 300 kuna

Na snagu stupio novi Zakon o sigurnosti prometa na cestima: Kazne za bicikliste bez reflektirajućeg prsluka 300 kuna

Novi, izmjenjeni Zakon o sigurnosti prometa na cestama stupio je na snagu jučer (16.11.) i za bicikliste donosi strože obveze u prometu, ali i kazne za kršenje istog zakona.

   

U KBC-u Osijek izvedene su prve tri operacije uz pomoć diodnog lasera

kbc operacija

Od 15. studenog 2017. godine u Klinici za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata KBC Osijek uvedena je nova, učinkovita, precizna i minimalno invazivna metoda liječenja diodnim laserom (Leonardo dual Biolitec) koja omogućuje sigurne i precizne postupke u neposrednoj blizini osjetljivih struktura uz zaštitu okolnog zdravog tkiva.

   

Rekonstrukcija zgrade BIOS-a

bios

„Rekonstrukcija i opremanje hardverskog laboratorija Poduzetničkog inkubatora BIOS“ naziv je projekta čiji je partner Grad Osijek.

   

Zbog dilanja marihuane policija uhitila trojicu mlađih Osječana

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 23-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, izvjestila nas je  osječka policija.

   

''Brzi'' vlak Podravka od Osijeka do Zagreba sad putuje gotovo pet sati

podravka vlak

Hrvatske željeznice nastavile su s neobičnom ponudom putovanja nakon ljetne akcije "Vlakom na more" u sklopu koje su nudile putovanja iz Osijeka u Šibenik u trajanju od 24 sata, piše Glas Slavonije.

   

Tramvajske karte odsad je moguće plaćati i mobitelom!

gpp tramvaj

Osijek je od danas grad u kojem građani uslugu gradskog prijevoza, za sada samo u tramvajskom prometu, mogu platiti putem svojih mobilnih uređaja.

   

Povodom Svjetskog dana šećerne bolesti pješački most osvijetljen plavom bojom

pjesacki dijabetes

Klub mladih osoba oboljelih od dijabetesa DiaNet u suradnji s Društvom za zaštitu od dijabetesa Osijek odlučio je staviti grad Osijek na svjetsku kartu gradova koji svijetle za dijabetes. U plavu boju dijabetesa osvijetljena ikona grada na Dravi - osječki pjesački most.

FOTO
   

Policija za Martinje zaustavila 40 pijanih vozača

U cilju sprječavanja prometnih nesreća tijekom vikenda, kada se na području čitave Republike Hrvatske, a tako i na području naše županije, održavao narodni običaj krštenja mošta, odnosno, „Martinje“, policijski službenici provodili su akciju pojačanog nadzora prometa.

   

Ostali se 'boriti' Hrvatskoj: Upoznajte Slavonce koji su se zainatili i nakon otkaza na poslu nisu otišli budućnost tražiti u Irsku

kuca peciva

Slavonci koju se zainatili i nakon otkaza na poslu nisu otišli budućnost tražiti u Irsku - nego su, nevezano za politiku i tko je na vlasti, svoj život primili u svoje ruke kojima izrađuju kruh za život i to doslovno. Mlada obitelj svoje je obrazovanje pretvorila u slatki obrt i nadaju se još sladoj budućnosti. Opširnije u prilogu RTL televizije:

VIDEO
   

Osječki Filozofski fakultet postao prvi pet friendly fakultet u Hrvatskoj

psi na filozofskom 3

Od jučer, 9. studenog, kućni ljubimci su dobrodošli na Filozofski fakultet u Osijeku! Naime, taj je fakultet postao prvi pet friendly fakultet u Hrvatskoj. Zahvaljujući prijedlogu Uprave, koji je jednoglasno prihvatilo Fakultetsko vijeće na posljednjoj sjednici, od sada ljubimci više neće morati čekati svog vlasnika ispred fakultske zgrade dok on obavlja svoje obaveze.

FOTO
   

76-godišnjak vozio Trgom Ante Starčevića, lupio policijski auto pa im bježao

policija trgFOTO (arhiva): Davor Javorovic/PIXSELL

Jučer, ponedjeljak 6. studenog, nešto iza 15 sati, policija je zatekla 76-godišnjeg vozača kako se vozi svojim osobnim vozilom na osječkom Trgu Ante Starčevića koji je inače pješačka zona.

   

Stranica 1 od 289

Najave događaja

Utorak

Srijeda

Četvrtak