Vijesti iz Osijeka

Vijesti iz Osijeka

Stižu nove kante za pseći izmet: Gdje ih treba postaviti?

kante za pse

Kako bi podigli svijest neodgovornih vlasnika pasa koji ne kupe  neželjene ostatke za svojim četveronožnim ljubimcima u Gradu Osijeku odlučili su se za nabavu novih masivnih koševa.

   

Jednosmjerne avionske karte iz Osijeka prema ostatku Hrvatske već od 139 kuna

crnojajtradeair

Letite iz Osijeka prema Rijeci, Dubrovnika, Splita ili Pule za samo 139 kuna. Jednosmjerne avio karte po akcijskoj cijeni možete kupiti na portalu Crno Jaje.

   

Policija: Požari na vozilima u Osijeku nisu namjerno izazvani

izgoreni auti

U jutarnjim satima 15. veljače, uslijed preopterećenja strujnog kruga od akumulatorske baterije do elektropokretača motora, došlo je do požara na osobnom automobilu 58-godišnjakinje, parkiranom na Vijencu Gorana Zobundžije u Osijeku.

   

Vrkić najavio postavljanje kamera protiv vandalizma i obrušio se na policiju

vrkic izjava

Legendarni osječki natpis "Osijek nepokoreni grad" iz 1991. godine, ispisan na dan pada Vukovara, prešaran jučer je crvenim lak sprejem i ćiriličnim natpisom Delije. Neprimjereni natpisi brzo su uklonjeni, a gradonačelnik Vrkić najavio je postavljanje kamera po gradu, te poručio policiji da se više bavi ovakvim stvarima i ostalim zlodjelima, nego što zaustavlja automobile i bicikliste po gradu. Opšrinije u prilogu RTL televizije:

VIDEO
   

Romantika u Osijeku: Skup 101 para koji je u braku preko 50 godina

vidakovici

Na Valentinovo, donosimo priču iz Osijeka, gdje se okupio čak 101 par koji je u braku punih 50 godina i više. Opširnije u prilogu RTL televizije:

VIDEO
   

Ćiriličnim natpisima prešarali grafite ''Osijek nepokoreni grad'' i ''Sloboda za hrvatske generale''

unisteni grafiti 1

Nepoznati počinitelji protekle su noći prešarali legendarni grafit "Osijek nepokoreni grad", kao i grafite "Sloboda za hrvatske generale" i "HR-HB" na križanju Trpimirove i Divaltove.

FOTO
   

Igrajući paintball pao sa stare zgrade Poljoprivrednog fakulteta

stari faks

Igrajući paintball na prostoru bivšeg Poljoprivrednog fakulteta u Ulici Josipa Reihl – Kira u Osijeku, 22-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede.

   

Završene prijave za akciju 'Za mene, za Osijek'

Završene prijave za akciju  Za mene, za Osijek

Prijave za akciju Za mene, za Osijek završile su 11. veljače. Iz Zaklade Slagalica žele  zahvaliti svima koji su se uključili u akciju i s kojima ćemo se družiti do 1. listopada.

- Osječani znaju zašto su se uključili, znaju koliko je važno davati i odvajati za zajednicu. Zaprimili smo prijave 43 tima, odnosno skoro 200 Osječana i Osječanki. Kako smo i obećali, dali smo si truda i okvirno izračunali koliko bismo donacija mogli skupiti u nadolazećim mjesecima. 9.355 kuna bi se sveukupno trebalo naći u kasicama Osječana. Kako Zaklada, u akciju sudjeluje prema modelu 1:1, to znači da će za projekt biti na raspolaganju najmanje 18.710 kuna, poručuju iz Zaklade.

Poziv za prijavu projektnih ideja će biti javno otvoren 2. svibnja ove godine.

Što se tiče područja za koja su se timovi odlučili najviše glasova su dobili

 - Novi sadržaji u školama (12)

- Kreativno provođenje slobodnog vremena (11) te

- Njegovanje kulture tradicije (8).

Najviše prijava je stiglo iz Centra Osijeka tj. iz Gornjeg grada, a slijede ih Retfala te Jug II.

SiB.hr

 

   

Uhićene mlade provalnice koje su provalile u više od 15 stanova u Osijeku

provalnica

Policijska uprava osječko-baranjska na svojim je stranicama izvjestila kako su uhićene 21-godišnja i 18-godišnja hrvatska državljanka (sestre) pod sumnjama da su počinile više kaznenih djela teška krađa.

   

U Osijeku otkriven spomenik blaženom Alojziju Stepincu

stepinac

Uoči Stepinčeva, u Osijeku je jučer, na križanju Vukovarske i Stepinčeve, otkriven spomenik kardinalu Alojziju Stepincu. Nažalost, svečanost nije prošla bez manjeg incidenta. Opširnije u prilogu RTL televizije:

VIDEO
   

Kazne za vezivanje pasa do tisuću kuna, ali u određenim slučajevima ipak dozvoljeno

pas rtl

Osijek je, nakon Zagreba, drugi hrvatski grad koji će zabraniti držanje pasa na lancu. Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća gradske vlasti trebale bi izglasati izmjene i dopune Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca. No, ipak vezanje pasa ipak će biti dozvoljeno pod određenim uvjetima.

VIDEO
   

Pravednijom raspodjelom 2,5 milijarde eura za Slavoniju i Baranju

„Projekt Slavonija, Baranja i Zapadni Srijem“ pokrenut je kako bi se osiguralo 2,5 milijardi eura (18,75 milijardi kuna) iz EU fondova isključivo za projekte na području pet slavonskih županija. Sredstva za ulaganja u poduzetništvo, poljoprivredu, obrazovanje, zdravstvo, istraživanje i razvoj, vodoopskrbu i odvodnju, kulturnu i prirodnu baštinu, sektor prometa, unutarnje plovne puteve i energetiku osigurana su u okviru postojećih operativnih programa i Programa ruralnog razvoja u financijskom razdoblju 2014.-2020.

   

Prikupljena trećina čepova za novu rasvjetu pješačkog mosta

most osijek01 01

U sklopu Coca-Colina projekta #OsvijetlimoNasMost ove je subote na središnjemu osječkom trgu uz repliku Pješačkoga mosta sastavljenu od 5000 Coca-Colinih praznih staklenih bočica održano prvo javno prebrojavanje čepova koji se prikupljaju da bi Pješački most, jedan od najljepših osječkih simbola, trajno zasvijetlio.

   

Kazna za držanje psa na lancu od 600 do 1000 kuna

Uvjeti i načini držanja kućnih ljubimaca, tema je iduće sjednice Gradskog vijeća Grada Osijeka, a koja će se održati u petak, 10. veljače.

   

Stranica 1 od 273

39°
°F | °C
Pretežno oblačno
87%
Pon

34 | 48
1 | 8
Uto

39 | 49
3 | 9
Sri

43 | 56
6 | 13
Čet

45 | 60
7 | 15

Najave događaja

Ponedjeljak

Utorak

Srijeda

Ponuda poslova