Našice: Idejno rješenje uređenja Trga Isidora Kršnjavoga
Greška
  • [sigplus] Critical error: Image gallery folder 2013/5/nasice-trg is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

FOTO i VIDEO Našice: Idejno rješenje uređenja Trga Isidora Kršnjavoga

[sigplus] Critical error: Image gallery folder 2013/5/nasice-trg is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

plan31 5 1a

Grad Našice su ovih dana na svoje stranice nasice.hr objavili idejno rješenje uređenja Trga Isidora Kršnjavog. Kako piše ovaj prijedlog je nastao kao pokušaj pomirenja prostora trga koji je prirodno definiran okolnom pretežno stambenom izgradnjom te funkcionalnim zahtjevima koja ta ista izgradnja zahtjeva.

Osnovna premisa je bila ujednačiti prostor parkiranja i pješački dio. Iz tog razloga je gotovo čitav trg postavljen u ravninu osim manjeg zapadnog dijela koji  zbog postojećih zgrada to ne dozvoljava te je predviđen terasasto.

Trg nosi naziv Isidora Kršnjavog pa je stoga na istočnom djelu trga uz informacijski pano postavljeno i njegovo spomen obilježje.

Prostor između parkirališta i snažne točke koju predstavlja Gregerova vila u potpunosti je pješačka zona sa sjedenjem orijentiranim prema vili te na taj način ostvaruje vezu s hrvatskim šumarstvom kao i međusobno.

Krajnji jugozapadni dio obuhvata postati će dječje igralište te doprinijeti atraktivnosti okolnog prostora i na neki način usmjeravati pažnju šetača i prema tom dijelu.

Zbog očuvanja pogleda prema samoj vili zelenilo je pretežno nisko i grmoliko, osim nekoliko stabala postavljenih tako da uokviruju sliku trga.

{galerija width=495 height=371}2013/5/nasice-trg{/galerija}

Izvor: nasice.com
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja