Vijesti / Regija

Našice: Idejno rješenje uređenja Trga Isidora Kršnjavoga

Našice: Idejno rješenje uređenja Trga Isidora Kršnjavoga

Grad Našice su ovih dana na svoje stranice nasice.hr objavili idejno rješenje uređenja Trga Isidora Kršnjavog. Kako piše ovaj prijedlog je nastao kao pokušaj pomirenja prostora trga koji je prirodno definiran okolnom pretežno stambenom izgradnjom te funkcionalnim zahtjevima koja ta ista izgradnja zahtjeva.

Osnovna premisa je bila ujednačiti prostor parkiranja i pješački dio. Iz tog razloga je gotovo čitav trg postavljen u ravninu osim manjeg zapadnog dijela koji  zbog postojećih zgrada to ne dozvoljava te je predviđen terasasto.

Trg nosi naziv Isidora Kršnjavog pa je stoga na istočnom djelu trga uz informacijski pano postavljeno i njegovo spomen obilježje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prostor između parkirališta i snažne točke koju predstavlja Gregerova vila u potpunosti je pješačka zona sa sjedenjem orijentiranim prema vili te na taj način ostvaruje vezu s hrvatskim šumarstvom kao i međusobno.

Krajnji jugozapadni dio obuhvata postati će dječje igralište te doprinijeti atraktivnosti okolnog prostora i na neki način usmjeravati pažnju šetača i prema tom dijelu.

Zbog očuvanja pogleda prema samoj vili zelenilo je pretežno nisko i grmoliko, osim nekoliko stabala postavljenih tako da uokviruju sliku trga.

Izvor: nasice.com


Izdvojeno

Reci što misliš!