Dani vina i turizma u Našicama promovirali feričanačko vinogorje
Greška
  • [sigplus] Critical error: Image gallery folder 2012/danivinanasice is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Dani vina i turizma u Našicama promovirali feričanačko vinogorje

[sigplus] Critical error: Image gallery folder 2012/danivinanasice is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

nasicedanivina4951

Tradicionalna manifestacija Dani vina i turizma Osječko-baranjske županije ovoga se vikenda održava u Našicama gdje su predstavljene prirodne ljepote, gastronomske delicije i turističke zanimljivosti našičkog kraja.

Naglasak je, naravno, bio na kvalitetnim vinima po kojima je poznato feričanačko vinogorje.

Našice i našički kraj krase brojni turistički mamci kojima se diči i ostatak Osječko-baranjske županije kao što su prirodne ljepote, spomenici kulture, tradicionalne manifestacije i gastronomske delicije. No, ovaj kraj ima i svoje posebnosti. Uz jedinstveni duh prošlih plemićkih vremena kojim se odlikuju Našice, posebnost su i vina Feričanskog vinogorja.

"To je jedno naše vinogorje, jer OBŽ ima četiri vinogorja, sigurno nam je to posebno važno vinogorje jer ima drugačije sorte vina nego što su naša vinogorja, oni su poznati po crnim vinima, po Frankovki, po Cabernetu," rekla je Silva Wendling, pročelnica Odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Županije.

A ta vina, kao i brojna druga, mogla su se kušati na Danima vina i turizma u središtu Našica, uz brojne druge proizvode ovoga kraja. Manifestaciji su se uz vinare pridružila i obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrtnici, kulturno-umjetnička društva, udruge, pa i dječji vrtići. Sve naravno, uz nezaobilazne zvuke Slavonije.

Turistička ponuda našičkog kraja uskoro će biti obogaćena novim sadržajima. U sklopu projekta Wine tour financiranog iz fondova Europske unije milijun kuna uloženo je u razvoj vinskog turizma u Feričancima.

"Ide se u adaptaciju, doduše radovi se već izvode, ove vinske ceste, ovdje u Našičkom kraju u Feričancima, isto tako kompletnu obnovu i opremanje stilskim namještajem vinskog muzeja u Feričancima, Mislim da je to dodatna vrijednost i ponuda, isto tako naravno u funkciji turizma," rekao je župan Vladimir Šišljagić.

Dani vina i turizma sljedećga se vikenda održavaju u Belom Manastiru gdje će biti predstavljeno Baranjsko vinogorje. Zatim je na redu velika završnica u osječkoj Tvrđi.

Tekst: STV

{galerija width=93 height=73}2012/danivinanasice{/galerija}
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Petak

Subota

Nedjelja