HŽ nema pojma da je vlasnik nadvožnjaka?!

HŽ nema pojma da je vlasnik nadvožnjaka?!

Grad Našice ponovno će se obratiti Hrvatskim željeznicama kako bi njihove službe na terenu utvrdile u kakvom je stanju nadvožnjak u Ulici Vladimira Nazora u Našicama, ali i da se stvarno uvjere da je to njihov željeznički objekt!

Naime, u posljednjem dopisu na upit Grada što se planira učiniti s problematičnim nadvožnjakom koji je, zbog dotrajalosti, prijetnja pješacima koji Nazorovom ulicom prolaze prema gradskom groblju, Hrvatske željeznice su odgovorile da se nadvožnjak ne nalazi u njihovoj evidenciji osnovnih sredstava.
- Proizlazi da ih mi moramo uvjeriti da je to njihov nadvožnjak da bi oni uopće reagirali po tom pitanju. Situacija je doista malo čudna. Ne preostaje nam drugo nego da ih pozovemo da iziđu na teren i da se sami uvjere da se nadvožnjak nalazi iznad željezničke pruge te da prijeti prolaznicima - kaže gradonačelnik Našica Krešimir Žagar i dodaje kako moraju HŽ zainteresirati za obnovu nadvožnjaka, čija je konstrukcija u lošem stanju i ugrožava sigurnost prometa.
Nadvožnjak je u takvom stanju da je asfaltni sloj na mjestima potpuno ogoljen, te je na dijelovima razbijena armirano-betonska struktura. Stanovnici Nazorove i okolnih ulica prisiljeni su vožnjom po toj prometnici uništavati svoja vozila, a prijeti im i opasnost od nezgoda u prometu kada izbjegavaju udarne rupe na asfaltu. Sanacija nadvožnjaka je nužna, no poduzimanje bilo kakvih zahvata od strane Grada, ističe Žagar, povlači odgovornost jer objekt nije u gradskom vlasništvu. “Sanaciju trebaju obaviti Hrvatske željeznice, jer sve drugo bilo bi devastacija državne imovine”, zaključuje Žagar.

Tekst: S.Fridl / www.glas-slavonije.hr
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Četvrtak

Petak

Subota