Nakon godinu dana kašnjenja našička obilaznica uskoro u prometu

Nakon godinu dana kašnjenja našička obilaznica uskoro u prometu

Dionica obilaznice Našica, od mosta na ulazu u Vukojevce iz smjera Našica do kružnog toka na ulazu u Markovac iz smjera Osijeka, duga dva kilometra, bit će puštena u promet do kraja ovog mjeseca. Za Glas Slavonije jučer je to potvrdio Dubravko Kos, šef Hrvatskih cesta d.o.o., ispostava Osijek.

nasicemapa2495

Naveo je i kako će se danas, 10. listopada, obaviti interni tehnički pregled i ako sve bude u redu, ta dionica novosagrađene obilaznice bit će u funkciji do izdavanja uporabne dozvole. Ako se ostvare najave šefa osječke ispostave Hrvatskih cesta Dubravka Kosa, i ta dionica obilaznice bude otvorena, ove jeseni promet u Markovcu i Našicama mogao bi biti značajno rasterećeniji kako piše Glas Slavonije.


Obilaznica je vrijedna oko 45 milijuna kuna, radove je izvela tvrtka Osijek Koteks d.d. Ugovor o izvođenju radova potpisan je u svibnju 2009., a radovi su počeli godinu dana poslije. Pa tako otvorenje prvog dijela obilaznice kasni nešto manje od godinu dana, a drugi dio još je na čekanju. O drugom dijelu obilaznice saznajete opširnije u članku Glasa Slavonije.

Našička obilaznica završena, ali zarasla u korov

Tekst: Glas Slavonije
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr