Našički DVD u pohodu na državnu titulu

Našički DVD u pohodu na državnu titulu

Na igralištu NK Lila u Lili uz domaćinstvo DVD-a Lila, održano je 16. natjecanje Vatrogasne zajednice Našica za seniore, mladež i djecu.

dvd

Do sada najbrojnije natjecanje na kojem je sudjelovalo 550 vatrogasaca svrstanih u 55 natjecateljskih ekipa iz 16 vatrogasnih društava, u ime pokrovitelja Grada Našica otvorio je gradonačelnik Krešimir Žagar, zaželjevši svima dobre uspjehe u natjecanju. Nazočnima se se obratili predsjednik VZ-a Našice Vlatko Gašić i zapovjednik Zvonimir Ljubljanović. Ekipe su pokazale svoje znanje i umijeće te su odradile dobar trening radi što boljih priprema za državno natjecanje. Prema riječima predsjednika VZ-a Našice Vlatka Gašića, ostvareni su odlični rezultati.

FOTO: Proveli smo dan s našim "vatrenim dečkima"

- Zanimljivo je da u Vatrogasnoj zajednici Našice imamo sedam seniorskih i jednu ekipu mladeži za državno natjecanje. Spremni smo da i na državnom nivou pokažemo da smo kvalitetni i dobri vatrogasci. Radi ilustracije, seniorska "A" ekipa DVD-a Našice vježbu s opremom izvela je za 32,3 sekunde, što je jako dobro vrijeme, a mogu oni još i bolje. S tim vremenom sigurno mogu osvojiti zlatnu ili srebrnu medalju na državnom natjecanju, a među 60 natjecateljskih ekipa, to je svakako vrijedan uspjeh - rekao je Gašić.

Svi sudionici su dobili na poklon medalje, a tri najbolje plasirane ekipe iz svake kategorije pehare u trajno vlasništvo.

Najviše pehara DVD-u Stipanovci

U konkurenciji muške "A" kategorije u kojoj je sudjelovalo 18 ekipa, 1. prvo mjesto pripalo je Našicama, 2. Donjoj Motičini, a 3. Stipanovcima. U kategoriji "B" prva je Donja Motičina, 2. Stipanovci, a 3. Markovac. Kod žena "A", 1. je ekipa Stipanovci, 2. Jelisavac, a 3. Podgorač. Kod žena "B" , 1. je ekipa Stipanovci (jedina u konkurenciji). U kategoriji mladež - muški natjecalo se 7 ekipa. 1. mjesto osvojila je ekipa Našica, 2. Stipanovci, a 3. Markovac. Među mladeži - žene 1. je ekipa Feričanaca, a 2. Stipanovaca. Kategorija muške djece imala je 14 ekipa, a najbolji plasman imali su mališani Vukojevaca. 2. je Markovac, a 3. Stipanovci. U kategoriji ženske djece 1. su Feričanci, 2. Lila, a 3. Stipanovci.


Tekst: Snježana FRIDL (Glas Slavonije)
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja