Vijesti / Regija

VIDEO: Turistički obilazak Našica

VIDEO: Turistički obilazak Našica

Kontinentalni turizam posljednjih je godina u osječko-baranjskoj županiji doživio pravi procvat. Zahvaljujući prirodnim ljepotama te nadaleko poznatoj gastronomskoj ponudi turizam je postao gospodarska grana budućnosti za ovaj dio Hrvatske.

Kontinentalni turizam posljednjih je godina u Osječko-baranjskoj županiji doživio pravi procvat. Zahvaljujući prirodnim ljepotama te nadaleko poznatoj gastronomskoj ponudi turizam je postao gospodarska grana budućnosti za ovaj dio Hrvatske.

danivina[span class=camera]POGLEDAJTE: Dani vina i turizma u Našicama[/span]

Jedan od temelja tog razvoja su svakako kvalitetna vina i sve popularnije vinske ceste. U sklopu dana vina i turizma županijski turistički djelatnici i mediji posjetili su danas našički i feričanački kraj te vinsku cestu Frankovka Feričanci – najnoviju u osječko-baranjskoj županiji.

Dvorac Pejačević koji uskoro slavi dvjestoti rođendan ključna je destinacija za turizam cijelog našičkog kraja. Tako ga u samo mjesec dana od sredine svibnja do sredine lipnja posjeti preko deset tisuća posjetitelja, te uz perivoj predstavlja srce grada Našica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

nasice_setnja
[span class=camera]POGLEDAJTE: Subotnja šetnja Našicama[/span]

U Osječko-baranjskoj županiji razvoj kontinentalnog turizma smatraju jednim od temelja očuvanja ruralnih prostora u kojima nažalost posljednjih godina opada broj stanovnika.

Sva četiri vinogorja i svih dvanaest vinskih cesta Osječko-baranjske županije ovoga vikenda moći će se doživjeti na jednom mjestu. U Osijeku je u ovu subotu središnje događanje ovogodišnjih četvrtih Dana vina i turizma. Uz dodjelu priznanja i nagrada najboljim vinima posjetitelji će dio enološke ponude naše županije moći tada i sami kušati i kupiti.

Tekst i video: STV 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!