VIDEO: Turistički obilazak Našica

VIDEO: Turistički obilazak Našica

Kontinentalni turizam posljednjih je godina u Osječko-baranjskoj županiji doživio pravi procvat. Zahvaljujući prirodnim ljepotama te nadaleko poznatoj gastronomskoj ponudi turizam je postao gospodarska grana budućnosti za ovaj dio Hrvatske.

danivinaNa danima vina i turizma Našice su pokazale dio svoje ponudePOGLEDAJTE: Dani vina i turizma u Našicama

Jedan od temelja tog razvoja su svakako kvalitetna vina i sve popularnije vinske ceste. U sklopu dana vina i turizma županijski turistički djelatnici i mediji posjetili su danas našički i feričanački kraj te vinsku cestu Frankovka Feričanci – najnoviju u osječko-baranjskoj županiji.

Dvorac Pejačević koji uskoro slavi dvjestoti rođendan ključna je destinacija za turizam cijelog našičkog kraja. Tako ga u samo mjesec dana od sredine svibnja do sredine lipnja posjeti preko deset tisuća posjetitelja, te uz perivoj predstavlja srce grada Našica.Uz brojne druge destinacije u Našicama sve razvijeniji je tu i adrenalinski i ribolovni turizam. A par kilometara dalje od Našica nalaze se Feričanci, poznati po svojim vinima i vinskim podrumima. Turisti ovdje mogu isprobati gastronomske delicije Slavonije, ali i naučiti kako istinski uživati u vinu.

U Općini Feričanci 150 je proizvođača grožđa i deset i pol kilometara vinskih cesta. No, iako su vina ono po čemu su Feričanci najpoznatiji, i ovdje se razvijaju drugi oblici turizma.

Posljednjih nekoliko godina u Našičko-feričanačkom kraju puno je uloženo u razvoj turizma. Najnoviji projekt vinska je cesta Frankovka, jedna od dvanaest u osječko-baranjskoj županiji.

nasice_setnja
POGLEDAJTE: Subotnja šetnja Našicama

U Osječko-baranjskoj županiji razvoj kontinentalnog turizma smatraju jednim od temelja očuvanja ruralnih prostora u kojima nažalost posljednjih godina opada broj stanovnika.

Sva četiri vinogorja i svih dvanaest vinskih cesta Osječko-baranjske županije ovoga vikenda moći će se doživjeti na jednom mjestu. U Osijeku je u ovu subotu središnje događanje ovogodišnjih četvrtih Dana vina i turizma. Uz dodjelu priznanja i nagrada najboljim vinima posjetitelji će dio enološke ponude naše županije moći tada i sami kušati i kupiti.

Tekst i video: STV 

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Petak

Subota

Nedjelja