Vijesti / Regija

U našičkoj vojarni dom za starije i nemoćne?

U našičkoj vojarni dom za starije i nemoćne?

Jedno od vijećničkih pitanja na aktualnom satu posljednje sjednice Gradskog vijeća Našica bilo je ono o mogućem dodjeljivanju vojarne Gradu Našicama.

Vijećnik HDSSB-a Hrvoje Šimić podsjetio je da je ministar obrane Ante Kotromanović najavio ustupanje svih vojarni koje imaju manje od 2.000 časnika i vojnika jedinicama lokalne samouprave.

U našičkoj je vojarni trenutačno manje od 1.000 pripadnika HV-a. Nalazi se na ulazu u grad iz smjera Požege i Orahovice. Šimić je rekao da je prostor vojarne višestruko zanimljiv ne samo zbog zgrada koje se tamo nalaze i njihovog kapaciteta nego i zbog pripadajućeg zemljišta. Pritom smatra da bi se u vojarni, ako se obistine ministrove najave, mogao otvoriti dom za starije i nemoćne, s obzirom na to da se već nekoliko godina govori da takav objekt treba gradu. Šimić smatra da bi se u vojarnu mogla preseliti i osnovna glazbena škola.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

 Gradonačelnik Krešimir Žagar o tome je kazao da zna za ministrovu najavu o gašenju manjih vojarni, ali službenu odluku ili zaključak MORH-a da će među njima biti i našička, gradska vlast još nema.

"Ako dođe do toga da će vojarna biti poklonjena Gradu, znat ćemo to iskoristiti. Međutim, prenamjena je i velika odgovornost, zbog troškova ulaganja. To je krupan zalogaj za Grad, ali gledajući perspektivno, postoje sredstva EU i nadajmo se da ćemo ih moći iskoristiti i za prenamjenu vojarne", rekao je Žagar. Dok se ne definira njezin konačan status, vojarna će kao i do sada služiti HV-u. U njoj je smještena 7. gardijska brigada "Pume", koja je prije nekoliko godina iz Varaždina premještena u Našice.

- I sada nam odgovara da su postrojbe HV-a u vojarni, da je ona puna i donosi dobrobit gradu i dok ne raspolažemo objektom – zaključio je Žagar.


Tekst: S.Fridl (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!