Vijesti / Regija

Našičani ne žele Tuđmanov, nego žele Pejačevićev trg

Našičani ne žele Tuđmanov, nego žele Pejačevićev trg

Prema anketi koju je proveo i objavio internetski portal nasice.com sve upućuje na to da su se Našičani negativno izjasnili o inicijativi GO HDZ-a o preimenovanju Pejačevićevog trga u Našicama u Trg dr. Franje Tuđmana.

Prema rezultatima ankete, više od 90 posto njih izjasnilo se protiv promjene imena glavnog našičkog trga.


Portal donosi i komentare iz kojih se može zaključiti da su se Našičani otvoreno usprotivili te jasno dali do znanja što misle o opciji novog imena trga i onima koji su to inicirali.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tako Našičani komentiraju od toga da "ne mogu vjerovati da si HDZ i ljudi koji ga vode toliko uskaču u grlo s tim" do toga "da je to njima veliki minus" te da je "ta stranka nekada prije bila stranka gotovo svih Hrvata, a danas je tek nekolicina onih koji drugo ne priznaju".

trgnasice495

Jednog posjetitelja je zanimalo "hoće li taj koji se sjetio promjene imena trga platiti ljudima i izradu novih dokumenata (400-500 kuna) u situaciji kada više od 50 posto Našičana radi za plaće od 2.000 do 3.000 kuna." Drugi je napisao: "Meni je Franje Tuđaman sasvim dovoljno u ovom životu, ne treba mi njegov trg i pitam se što je on napravio za Našice."

Protivnici promjene imena trga poručju da se ne bi trebalo baviti glupostima, nego otvarati ozbiljnije teme te predlažu da, ako se već mora promijeniti ime trga, ima mnogo Našičana koji su dali život za svoj grad i domovinu te bi svakako trebali biti ispred dr. Franje Tuđmana
[blockquote]PROSVJED PRED "GRADONAČELNIKOVOM TVRĐAVOM"

Zagovornici ostanka imena Pejačevićevog trga predlažu referendum, a neki pozivaju na prosvjed u utorak oko 8 sati pred "gradonačelnikovom tvrđavom" na Pejačevićevom trgu. Hoće li se istomišljenici okupiti ili će sve ostati na riječima, znat će se sutra. A sutra, u 16 sati, zasjeda i Gradsko vijeće, koje treba potvrditi prijedlog Komisije za određivanje imena ulica, trgova i naselja grada Našica da se Pejačevićev trg preimenuje u Trg dr. Franje Tuđmana.[/blockquote]


Tekst: S.Fridl (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!