Vijesti / Regija

Preuzimaju 30 radnika i nastavljaju proizvodnju

Preuzimaju 30 radnika i nastavljaju proizvodnju

Unatoč tome što je našičku tvornicu stolarije i interijera odgurala u stečaj jer je četiri godine zbog dugovanja imala blokirani žiroračun, Požgaj grupa iz Varaždina zakupit će posrnuli Natis d.d.

Novi zakupac priprema se preuzeti i 30 radnika od postojećih 58 te nastaviti djelatnost u Natisu, u kojem se proizvode sobna, ulazna i balkonska vrata, gazišta za stepenice, te prozori od drveta. Sutra, u srijedu, bit će potpisan ugovor o zakupu, ali i ugovori o radnom odnosu. Radnici će biti zaposleni na šest mjeseci, koliko će minimalno trajati zakup, a najduže do prodaje nekretnine u stečajnom postupku.

- Budući da se jedina javila na objavljeni poziv za dostavu ponuda za zakup, Požgaj grupa postat će zakupac Natisa. Nadali smo se da će zakupac preuzeti 40 radnika, no objektivno, potrebe su za 30 ljudi. Ipak, postoji šansa da se ta brojka poveća jer ima naznaka da će se program proširiti. Također, procjenjujemo da će zakup trajati najmanje godinu dana jer mislimo da neće biti baš previše otimanja za kupnju Natisa - kaže stečajni upravitelj Duško Zec, ističući kako Natis svakako ide u prodaju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tvrdi da je s prodajom imovine suglasna i Hypo Alpe Adria banka, kojoj Natis nije vraćao kredit pa je predložila pokretanje stečaja, a koji je otvoren krajem veljače.

Što se tiče radnika koje neće preuzeti zakupac, oni će biti zbrinuti preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Nada Gajski, predstavnica radnika u Odboru vjerovnika, zadovoljna je raspletom situacije.

- Vraća nam se natrag dosadašnji vlasnik, a vrijeme će pokazati što se krije iza njegovog povratka. U ovom trenutku je važno da proizvodnja nije ugašena i da su zadržana radna mjesta. Ugovorenih poslova ima jako puno i vjerujemo da će biti novca i za plaće, a koje su se do sada neredovito isplaćivale - rekla je Gajski.


Snježana Fridl (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!