VIDEO: Spašen labud Pero

VIDEO: Spašen labud Pero

U ovo hladno vrijeme, životinje, posebice one mlađe, lutaju po Slavoniji u potrazi za hranom. Jedna od njih je i mladi labud pronađen na cesti između Šaga i satničkog Ribnjaka. Bio je, kažu veterinari, u iznimno lošem stanju, no srećom bez prijeloma.

labud pero495

Kako su i rijeke posljednjih tjedana bile zaleđene, nije imao gdje naći hranu. Srećom, udomljen je kod dobrih ljudi, a danas je ponovno pušten u prirodu.

Ovaj mladi labud više nije ni gladan niti iscrpljen, jer su se dobri ljudi za njega pobrinuli. Vozači koji su ga uočili na cesti alarmirali su policiju, a policija potom veterinare. Oni su znali što činiti.

Ovo nije prvi slučaj udomljenja labuda, kaže veterinar Veterinarske stanice Valpovo Dražen Opančar. Jedan se čak bio zapleo u električne vodove, i to s povredom noge. No, ovaj mladi labud kojeg su od milja prozvali Pero, novi, privremeni dom pronašao je kod Dalibora Vidakovića u Marjančacima.

Najviše je kaže, volio hranu iz vode, ali i zelenu salatu i kupus. Sada je spreman. Pogotovo stoga što je glasno graktao prije 4 dana kada je jato labudova preletilo selo.

Došao je i trenutak za oproštaj, a Pero  se zaputio ka svome jatu...

Tekst i video: STV

  
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

No events