Vijesti / Regija

Projekt Savjeta mladih Osječko-baranjske županije u Našicama

Projekt Savjeta mladih Osječko-baranjske županije u Našicama

Savjet mladih Osječko-baranjske županije u suradnji sa Savjetom mladih Grada Našice organizirali su projekt BESPLATNOG TEČAJA SAMOOBRANE.



Ovim projektom doprinjelo se razvoju športa, odnosno borilačkih vještina u većim gradovima Osječko-baranjske županije, te se omogućilo mladima (posebno srednjoškolcima) da se kvalitetno educiraju bez plaćanja i opterećivanja roditeljskog budžeta. Cilj projekta jest upoznati mlade sa osnovama samoobrane i dati im informacije o borilačkim vještinama. Samoobrana obuhvaća zaštitu vlastitog integriteta, i u fizičkom i u psihičkom smislu. Poznavati vještinu samoobrane ne znači „znati se tući", nego izbjeći na vrijeme konflikte. Naravno da je potrebno znati kako konkretno djelovati, no to znanje ne bi trebalo služiti za iskaljivanje nad drugom osobom, nego za odbijanje napada. Da bismo se obranili nije potrebno vladati tehnikama iz „kung fu filmova", niti moći izvesti razne akrobacije. Što jednostavnije, to bolje. Minimum kretanja, minimum utroška energije jednako je maksimalnoj učinkovitosti. Veća osvještenost unutar same zajednice, te pružanje kvalitetnog edukacijskog programa samo su neke od koristi koje ovaj projekt pruža.

Na kraju održanog projekta svim polaznicima, gdje su većinom bile zastupljene osobe ženskog spola, bile su dodjeljene diplome. Nakon dodjele diploma nastavljeno je druženje sa voditeljem, asistentom, organizratorima i ostalim polaznicima projekta u obližnjem ugostiteljskom objektu gdje su se razmjenila pozitivna iskustva sa projekta i razgovaralo o budućim aktivnostima i potrebama mladih sa područja Grada Našica.

samoobrana495

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!