Vijesti / Regija

Pred jurećim vlakom spasili bračni par!

Pred jurećim vlakom spasili bračni par!

Hrabri, plemeniti i humani, takvi su osječki srednjoškolci Matea Pranješ (15) i Kristian Mijoč (15), koji su, izlažući se opasnosti po vlastiti život spasili od sigurne smrti pred jurećim vlakom stariji bračni par.

- Bio sam na željezničkoj postaji u Normancima gdje inače i živim, te sam s prijateljicom Mateom čekao brzi vlak s kojim smo u 18 sati trebali ići u Osijek. Ugledali smo dvoje starijih ljudi koji su nosili teške torbe. Požurili smo pomoći im da se popnu na peron. Iznenada se pojavio vlak, ja sam skočio na prugu, pružio ruku prema ženi i povukao je na peron, jer je vlak bio 100 metara udaljen od nje”, priča Kristian.

U međuvremenu stariji je čovjek pokušao prijeći prugu i skočiti na peron, ali je pao na tračnice. Kristian nije razmišljao i pred jurećim vlakom skočio je prema njemu te su se zajedno otkotrljali s pruge. “Vlak se zaustavio na mjestu gdje smo prije nekoliko sekundi ležali. Iskočili su strojovođa i kondukter strahujući da su nas udarili. Poslije smo svi sjeli u vlak. Vozeći se prema Osijeku, počeli smo se šaliti, još nesvjesni situacije u kojoj smo maloprije bili”, priča Kristian.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovaj budući fizioterapeut, učenik prvog razreda Medicinske škole, iznimno je skroman mladić. Kaže da bi to svatko učinio na njegovom mjestu. Kada je stigao u Osijek otišao je s kolegama iz škole u HNK pogledati predstavu. Rekao je prijatelju da je umalo poginuo, no on je mislio da se šali.

Tek su jučer Kristijanovi školski kolege saznali kakvog hrabrog vršnjaka imaju u razredu. “Kada sam rekla razredu što je Kristian učinio, svi su mu pljeskali, čestitali mu i pitali ga kako se to dogodilo. Ponosna sam na svog učenika, tihog, skromnog i plemenitog”, rekla je njegova razrednica Ivana Marček. Ponosna je i ravnateljica Nada Prlić, koja ističe da je Kristian učinio nesebično i plemenito djelo, izlažući svoj život opasnosti da bi spasio drugoga.

Vesna LATINOVIĆ / Glas Slavonije

 


Izdvojeno

Reci što misliš!