Vijesti / Regija

VIDEO: Povijesna operacija u našičkoj bolnici

VIDEO: Povijesna operacija u našičkoj bolnici

23. rujna 2011. godine datum je koji će biti upisan u povijest županijske bolnice u Našicama. Prvi puta ugrađen je trajni elektrostimulator ili pacemaker pacijentici bolnice.

Inicijativa je krenula iz našičke bolnice, a u operaciji osim liječnika, anesteziologa i osoblja te bolnice, sudjelovao je i osječki kardiokirurg Ranko Ugljen.  Do sada taj se zahvat, na području županije ali i ove regije, radio jedino u Osijeku.

Sedamdeset šestogodišnja Marija Tomljenović iz Oriovca sigurna je da će njeno srce od sada dobro kucati. Prva je pacijentica kojoj je u našičkoj bolnici ugrađen trajni pacemaker. Gotovo dvije godine gušilo ju je u plućima, imala je nesvjestice i rušila se. Odluku biti prva nije bilo lako donjeti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sada se dobro osjeća i sretna je što je donjela takvu odluku. Zadovoljni su i liječnici.

"Impantacaija je uspjela normalno. Ona je dobila jedan dvokomorni pejsmejker i već sada nema vrtoglavice i za dva dana ide kući", veli dr. Hrvoje Jakić.

Inicijativa za ugradnju pacemekera krenula je od liječnika našičke bolnice, dr. Jakića i dr. Rončevića, šefa internog odjela. Time smanjit će se i liste čekanja u kliničkoj bolnici Osijek u koju su do sada dolazili i pacijenti s našičkoga područja.

Našička bolnica među najmanjima je u Hrvatskoj, no želja im je otići korak dalje. Već sada najavljuju novu inicijativu – uvođenje bezbolnih poroda epiduralnim anestezijama na odjelu ginekologije.

VIDEO:


Tekst/video: STV

 


Izdvojeno

Reci što misliš!