Vijesti / Regija

Država želi trećinu zgrade na Pejačevićevom trgu

Država želi trećinu zgrade na Pejačevićevom trgu

Naime, osim gradske uprave i upravnih odjela Grada na prvom katu, u zgradi su u prizemlju smješteni Porezna uprava, Matični ured i Ured za katastar, a na drugom katu Ured državne uprave, Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Osječko-baranjske županije i Sanitarna inspekcija. Na trećem katu zgrade su uredi Državnog inspektorata, Poljoprivredna inspekcija, Veterinarska inspekcija, Šumarska inspekcija i Savjetodavna služba za poljoprivredu.

Gradonačelnik Našica Krešimir Žagar istaknuo je kako Općinsko državno odvjetništvo smatra da bi određeni korisnici prostora u zgradi trebali postati vlasnici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Odvjetništvo tužbom protiv Grada pokušava da određeni korisnici prostora u zgradi steknu i pravo vlasništva. Mi, naravno, na to ne pristajemo i angažirali smo odvjetnički tim. Moram priznati da nismo očekivali takav postupak Općinskog državnog odvjetništva, da će pokušati doći do vlasništva nad tim objektom - komentirao je Žagar.Tvrdi da nemaju izbora nego nastaviti pravnu bitku s Općinskim državnim odvjetništvom u pobijanju zahtjeva za vlasničkim pravima nad zgradom Grada.

Za tužbu su sasvim slučajno doznali vijećnici. Naime, pod dojmom visoke šestomjesečne proračunske stavke za intelektualne i osobne usluge u iznosu od 51.910 kuna, a koja sadrži i odvjetničke troškove, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, Zvonko Ibriks (HDSSB) prigovorio je gradonačelniku Žagaru (HDZ) na nepotpunosti njegova izvješća o radu u prvom polugodištu. Ibriks je tada rekao da je učinjen ozbiljan propust u izvješću jer se ne spominje sudski spor i da su gradski vijećnici trebali biti o njemu informirani.

-“Spor oko vlasništva nad jednom trećinom ukupne površine zgrade Grada zaslužuje da bude u izvješću gradonačelnika. Mislim da je to jako važna stvar za Grad i da su vijećnici trebali biti informirani od vaše strane”, rekao je Ibriks. S.Fridl (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!