Vijesti / Regija

Prva tartan staza za sportaše i rekreativce u Našicama

Prva tartan staza za sportaše i rekreativce u Našicama

Više od pola ukupne dužine atletske staze već je prekriveno završnim crvenim slojem i za tjedan-dva igralište Srednje škole Isidora Kršnjavoga u Našice imat će tartan podlogu spremnu za korištenje učenika, sportaša i rekreativaca.

Jučer, 15. listopada 2018. godine, u tijek radova se uvjerio župan Ivan Anušić, a dočekali su ga ravnatelj Škole Željko Filjak, gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić te predstavnici izvođača radova.

Nakon obilaska, župan Anušić je izrazio zadovoljstvo što će, nakon Osijeka i Đakova, Grad Našice dobiti moderno i opremljeno igralište za sportaše i rekreativce.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U obnovu i rekonstrukciju ovog igrališta Osječko-baranjska županija je uložila više od 1,42 milijuna kuna te smo izgradili cjelovit projekt kojim ovo igralište čini otvorenim i aktivnim cijelog dana i večeri, što nam je i bio cilj - rekao je župan.

Dodao je kako je iz županijskog proračuna u posljednje dvije godine uloženo 4,3 milijuna kuna u izgradnju i opremanje sportskih terena u Našicama. Osim toga, upravo su u tijeku radovi na energetskoj obnovi zgrade ove Škole, vrijedni više od pet milijuna kuna.

Ravnatelj Žiljak je zahvalio Osječko-baranjskoj županiji i Gradu Našicama na potpori. Ističe da je izgradnja modernog igrališta važna za 1.000 učenika ove Srednje škole, ali i mnoge građane kao rekreativne korisnike.

- Učenici pohađaju nastavu u dvije smjene, pa se igralište koristi od 7 do 19 sati, a i poslije toga za rekreaciju građana te druga sportska i kulturna događanja.  Staza je duga 209 metara, imat će četiri staze i bit će sukladna svim mjerilima za nastavu tjelesne kulture i testiranje motoričkih sposobnosti učenika. Ujedno je igralište cijelog grada jer je jedina takve vrste - rekao je Žiljak.

Zadovoljstvo ukupnim projektom te suradnjom s Osječko-baranjskom županijom izrazio je i gradonačelnik Našica Josip Miletić.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!