Pet osoba uhićeno zbog prodaje kokaina, marihuane i amfetamina

Pet osoba uhićeno zbog prodaje kokaina, marihuane i amfetamina

PXL 150618 20976300

U prvih pet mjeseci ove godine osječko-baranjska policija zaplijenila je više od 20 kilograma droge marihuane, izvijestio je voditelj Odjela kriminaliteta droga Ivan Canecki. Na izvanrednoj konferenciji za novinare PU OB predstavljeni su rezultati najnovijeg kriminalističkog istraživanja "Dora".

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je pet osoba, hrvatskih državljana, počinilo kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, dok je 58-godišnji hrvatski državljanin počinio i kazneno djelo nedozvoljena trgovina  - rekao je  voditelj Odjela kriminaliteta droga PU osječko-baranjske Ivan Canecki.

Od studenog 2017. godine do lipnja 2018. godine 49-godišnjak, 27-godišnjak i 29-godišnjak u više su navrata prodali veće količine marihuane i kokaina 58-godišnjaku i 35-godišnjaku. Temeljem sudskog naloga policijski službenici obavili su pretrage doma i drugih prostora koje na području Našica koriste 58-godišnjak i 35-godišnjak te vozila 35-godišnjaka. U pretragama su pronašli i uz potvrdu oduzeli više od dva kilograma marihuane, više grama kokaina, više od deset kilograma duhana, precizne digitalne vage i mobitele. Nadležnom državnom odvjetništvu policija je podnijela kaznenu prijavu.

Protiv tri osobe određen je jednomjesečni pritvor, potvrdio je Canecki na izvanrednoj konferenciji za novinare u Osijeku.

Izvor: Radio Osijek
FOTO: Dubravka Petric/PIXSELL
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja