Vijesti / Regija

Vikendom na kino pod zvijezdama

Vikendom na kino pod zvijezdama

Grad Našice dobiva prvo Kino pod zvijezdama! Naime, u dvorištu RIME, gdje se okuplja mladi naraštaj nezavisnih umjetnika i u čijoj podrumskoj prostoriji buja energija, bit će postavljeno projekcijsko platno na kojem će biti prikazani strani i domaći nezavisni dokumentarni filmovi.

Ovom akcijom udruga KLAN (Kreativni laboratorium), između ostalog, želi predstaviti radove članova iz fotografsko-filmske sekcije.

- Pripremamo projekciju dokumentarnih filmova edukativnog sadržaja, koji će se moći pogledati besplatno. Zainteresirani će moći, primjerice, pogledati filmove o podizanju ekološke svijesti ili o alternativnim izvorima energije. Nakon svake projekcije moći će u neformalnoj atmosferi diskutirati o temi filma - pojasnio je predsjednik KLAN-a Siniša Dukarić. Kino pod zvijezdama održavat će se svakog vikedna tijekom ljeta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Potpredsjednica KLAN-a, Bojana Husnjak, najavljuje i Salsu pod zvijezdama.

- U dogovoru s Turističkom zajednicom grada pripremamo zajednički projekt u kojem će sudjelovati plesna skupina La bomba. Zamišljeno je da se salsa pleše na glavnom parkiralištu u središtu grada - rekla je Husnjak. Najavila je i koncerte te društvene igre na otvorenom, kao što su šah i čovječe, ne ljuti se.

Klanovci ističu kako im je cilj poboljšati društveni život u gradu te dokazati da mladi ljudi mogu biti i te kako kreativni i uspješni u stvarima koje rade iz ljubavi prema glazbi i umjetnosti.

Za urbanu kulturu

"Naši su ciljani članovi srednjoškolci i studenti kojima želimo pružiti mogućnost razvoja talenata i interesa u kreativnim radionicama. Organizacijom kulturno-zabavnih sadržaja želimo i promicati urbanu kulturu u gradu", zaključuju Dukarić i Husnjak.

Tekst: Snježana FRIDL (Glas Slavonije)
Foto: Map Magazine

   


Izdvojeno

Reci što misliš!