Vijesti / Regija

Opća bolnica u Našicama dobila novi CT uređaj

Opća bolnica u Našicama dobila novi CT uređaj

Opća bolnica Našice odnedavno je bogatija za novi CT uređaj, a tim je povodom bolnicu posjetio i ministar zdravstva Milan Kujndžić.



- Jedna bolnica ovakvoga tipa ne može u današnje vrijeme raditi bez CT-a s jedne strane, a s druge strane naravno da je to za 60 – 70.000 ljudi koji gravitiraju ovoj bolnici velika stvar jer neće morati radi dijagnostičke pretrage putovati u Osijek, tako da je to dvostruka korist. Ne bi želio unaprijed govoriti o novoj opremi kojom ćemo osnažiti našičku bolnicu, ali sam siguran kako ćemo i u budućnosti nastaviti ulaganja u sve opće bolnice, kao i u kliničke bolničke centre, jer želimo visoki zdravstveni standard u našem bolničkom sustavu – rekao je ministar Kujundžić.

Našičku je bolnicu jučer (30. listopada 2017.) obišao i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović koji je prilikom posjeta kazao kako Osječko-baranjska županija nastavlja ulagati u sve zdravstvene ustanove kojih je osnivač te kako je kvaliteta i brza dijagnostika bolesti pacijenata s područja županije iznimno važna.

- Danas je veliki dan za našičku bolnicu, nakon deset mjeseci dobili smo moderni 64 slojni CT, koji će pomoći u liječenju i ranom otkrivanju bolesti i svih bolesnih stanja koja se događaju svima nama. Ovih smo deset mjeseci izuzetno teško funkcionirali, ali zahvaljujući strpljenju, želji i volji svih djelatnika naše bolnice kao i pomoći KBC Osijek uspjeli smo nekako izaći na kraj. Hvala našim pacijentima kojima je ova dijagnostička pretraga bila potrebna, jer su zaista bili strpljivi i puni razumijevanja - kazao je Hrvoje Šimić, ravnatelj OB Našice.

CT vrijednosti gotovo tri milijuna kuna prije desetak dana stigao je u Opću bolnicu u Našicama, milijun kuna osigurala je Osječko-baranjska županija, a dva milijuna kuna Ministarstvo zdravstva.

SiB.hr

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!