Vijesti / Regija

U Našicama spaljeno 12 tona droge

U Našicama spaljeno 12 tona droge

U proizvodnim pogonima tvrtke Našicecement d.d. Našice, jučer, 6. srpnja spaljena je droga zaplijenjena i oduzeta u kriminalističkim istraživanjima.

Vrijednost zaplijenjene droge iznosi preko 158 milijuna kuna, a riječ je o vrijednosti koju bi ta droga dosegla u uličnoj prodaji tj. distribuciji. U zadnjih devet godina, a ova je 12 u nizu u kojima je u proizvodnim pogonima tvrtke Našicecement d.d. Našice spaljivanjem uništeno oko 12 tona različitih vrsta droga.

spaljena droga

 Glavni ravnatelj policije Marko Srdarević pozdravio je prisutne u svoje osobno ime i ime ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića te i između ostalog rekao da ovaj zajednički proces provedenih akcija i operacija ne bi bilI uspješnI bez koordiniranih aktivnosti policije, carine, državnog odvjetništva i drugih državnih tijela u otkrivanju počinitelja, kriminalnih grupa, presijecanju krijumčarskih lanaca, zapljenama droga te prikupljanju svih relevantnih dokaza za vođenje kasnijih kaznenih postupaka. Ovaj čin pokazuje kraj tog procesa u kojem oduzeta droga u ovom slučaju iz ukupno 1072 predmeta koji su pravomoćno presuđeni u konačnici bude uništena. Na kraju je svim kolegicama i kolegama koji su sudjelovali u nizu uspješnih akcija koje su rezultirale ovom zapljenom droge čestitao na dobro obavljenom poslu.

DrogaspaljivanjeNA17 10

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U svom govoru uoči spaljivanja droge ravnatelj Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH Željko Petković je istaknuo je kako se nastavlja s pozitivnim trendovima vezanim uz stabilizaciju problematike droga u Republici Hrvatskoj, neophodno je intenzivirati provedbu raznih oblika preventivnih aktivnosti i to posebice onih koje bi se provodile u suradnji s obrazovnim sustavom. U tom smislu započela je izrada nove Nacionalne strategije koja će po prvi put pored droga, obuhvatiti i ostale vrste ovisnosti, uključujući alkohol, duhan, kocku i ostala ovisnička ponašanja.

Pomoćnik ministrice vanjskih i europskih poslova Amir Muharemi u svom obraćanju istaknuo je da na području politike droga postignuti su značajni rezultati u osnaživanju postojećeg sustava suzbijanja zlouporabe droga te je ojačana suradnja relevantnih struktura, kako na međunarodnoj, tako i na nacionalnoj razini. Nacionalna politika sukladna je europskoj čime potvrđuje svoju opredijeljenost za uravnoteženi i na dokazima utemeljeni pristup o pitanjima uporabe droge.

Izvor: PU osječko-baranjska


Izdvojeno

Reci što misliš!