Zbog komentara o policiji na Facebooku, mladić u Našicama priveden na informativni razgovor

Zbog komentara o policiji na Facebooku, mladić u Našicama priveden na informativni razgovor

22-godišnjak iz Valenovca kod Našica priveden je na razgovor u policiju zbog podrugljivih komentara na račun policije koje je napisao na Facebook stranici Ivana Pernara.

"Nema policajac nikakvu visoku školu, upravo zato je i postao policajac jer nije u stanju završit ikakve škole, izučio je bit debil i slušat zapovijedi, svaka čast. Ti si očito pandur i već po komentarima vidim debilčina kao i većina vas, ne vidiš neke stvari i jednostavno odjebi od pametnijih rasprava ako si glup kao kurac". Ove riječi mladom su Slavoncu zaradile, sigurno ne ugodan, posjet policijskim prostorijama u Našicama.

Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je u petak da mladić nije uhićen niti se prejudicira njegova krivnja, nego se utvrđuje je li počinio prekršaj, te da je potpisao zapisnik ne navodeći nikakve primjedbe.

“Policijski službenici Policijske postaje Našica postupali su tijekom današnjeg dana prema traženju II. policijske postaje Zagreb, a vezano uz obavljanje razgovora s 22-godišnjakom zbog možebitnog počinjenja prekršaja iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, navodi MUP u priopćenju.

Ističe se da se 22-godišnjak odazvao pozivu policijskih službenika te dragovoljno pristupio u policijsku postaju na razgovor. Tijekom razgovora iznio je detalje i okolnosti o događaju koji je predmet razgovora te je načinjen zapisnik koji je osobno potpisao ne navodeći nikakve primjedbe. Zapisnik će, dodaje se u priopćenju, biti dostavljen zagrebačkoj Policijskoj upravi koja će, uzimajući u obzir sve okolnosti, utvrditi ima li osnova za daljnje postupanje.

Osoba koja se odazvala pozivu na razgovor nije uhićena niti se prejudicira njezina krivnja. U skladu s člankom 158. Prekršajnog zakona utvrđuje se je li počinjen prekršaj i – ako jest – tko je počinitelj te se osiguravaju tragovi i predmeti koji mogu poslužiti pri utvrđivanju svih činjenica, priopćio je MUP, ističući da je “eventualno provođenje daljnjih mjera i radnji” u ovlasti zagrebačke Policijske uprave.

SiB.hr

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Ponedjeljak

Utorak

Srijeda