Vijesti / Regija

Našička obilaznica napokon otvorena za promet cijelom dužinom

Našička obilaznica napokon otvorena za promet cijelom dužinom

Jučer je napokon, dugo iščekivana zaobilaznica koja ide istočno od Našica i spaja Velimirovac – Markovac i Vukojevce punom dionicom otvorena za promet.

Moramo spomenuti građanima kako smo cestu isprobali te da smo utvrdili kako je od ulaska na zaobilaznicu u Velimirovcu do izlaska u Markovcu prema Vukojevcima umjerenom vožnjom potrebno svega 3,3o minute, dok je do sada od istog mjesta do kraja kroz grad trebalo oko 7,20 minuta, ne računajući možebitni nailazak vlaka ili veći promet.

Na njenom otvorenju punom dionicom su među ostalim bili Tamara Pajić glasnogovornica Hrvatskih cesta kao i gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Još se uvijek sjećam onog oduševljenja kada je cijela obilaznica bila pri samom kraju izgradnje i kada smo svi s nestrpljenjem očekivali njeno otvorenje. Evo sada, nakon više od 4 godine došli smo do tog trenutka, kada zaobilaznica koja je u vrijednosti 50 miliona kuna, bude u potpunosti u funkciji. Ona sama po sebi je vrlo važna za Našice jer znači rasterećenje prometa našeg grada, a samim time i povećanje sigurnosti u njemu. Pod tim svakako mislim na naše najprometnije ulice, Strossmayerovu i Lisinsku. Moram priznati da je bilo tužno gledati sve ove godine da ovako velika i skupa investicija stoji i ne koristi se, a da se promet i dalje odvija kroz gradske ulice. Naravno, to je sve povećavalo troškove u gradu jer se moralo dodatno održavati naše nerazvrstane ceste kao i županijske ceste kroz Velimirovac. Ovo je sada ogromno olakšanje pa izražavam osobno zadovoljstvo, a vjerujem i svi naši sugrađani, kao i svi oni koji prometuju kroz grad i oko Našica. Isto tako još jednom velika zahvalnost Hrvatskim cestama što su uspjele riješiti problem i privesti ovaj posao kraju, a želim iskazati i veliku zahvalnost za strpljenje svim sugrađanima koji su trpjeli povećani promet. Vjerujem da je ovo danas stvarno lijepi i sretan dan za naš grad Našice.“ – rekao je gradonačelnik Krešimir Žagar.

Par riječi o otvorenju drugog dijela zaobilaznice rekla je i glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić.

„Ovo je strateški važna obilaznica, koja je nažalost, jednim svojim dijelom, nakon što je dovršena, morala biti zatvorena više od 4. Ovim putem bi izrazila zadovoljstvo jer je napokon dobivena uporabna dozvola čime je jasno da su svi radovi izvedeni sukladno projektu i građevinskoj dozvoli i da je apsolutno sigurna za promet i za građane. Ovom prilikom bih se zahvalila svim građanima na strpljenju.“ – rekla je među ostalim Tamara Pajić glasnogovornica Hrvatskih cesta.

Izvor: Nasice.com


Izdvojeno

Reci što misliš!