Vijesti / Regija

Apel za pomoć: U požaru ostao bez ičega

Apel za pomoć: U požaru ostao bez ičega

Prije nekoliko tjedana Tomislav Knežević, mještanin općine Đurđenovac, u požaru kuće nažalost ostao je doslovno bez ičega.

Zbog ovog stvarno bezizlaznog stanja, u kojem se trenutno nalazi, posudio je mobitel te je nazvao našu redakciju kako bi nam se obratio te nam ispričao svoju tužnu priču, te kako bi putem nas, a tako i drugih dobrih ljudi, ponovo mogao živjeti u boljim uvjetima.

Kako nam je želja uvijek pomoći vrlo brzo smo se odazvali njegovu pozivu. Nakon što smo došli u Gabrilovac, koji se nalazi nedaleko od Đurđenovca, ušli smo u njegovu ulicu i teško je bilo ne vidjeti ostatke kućice koju je očito progutao veliki požar. S lijeve strane tih tužnih ostataka obiteljskog doma, nalaze se štala i svinjac u kojima danas sam, nakon smrti majke, preživljava gospodin Knežević. Iako živi u uistinu nehumanim uvjetima, što se jasno može vidjeti na priloženim slikama, duh je u gospodinu Tomislavu nesalomljiv i vjeruje kako ima još osoba koje razumiju njegovo trenutno stanje i koji su voljni pomoći. Zbog toga prije nego što ispričamo cijelu priču o ovom nemilom događaju, ovo su

U ovom kratkom videu Tomislav, koji je bio veliki zaljubljenik u nogomet, a nije prezao niti od teškog fizičkog rada, je ispričao kako je do svega došlo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Rođen sam 1955. godine, a moji su doselili ovdje 1948. godine. U ovoj kući koje danas nažalost više nema nas je živjelo nekada 12. Čača, mama, baba i did i nas osmero braće i sestara. Nažalost bez čače sam ostao kada sam imao samo 7 godina tako da me ovakva nesreća prati cijeli život. Već kao mlad sam počeo raditi vrlo teške fizičke poslove, a nakon toga sam se uspio zaposliti u nekadašnjem DIK-u Đurđenovac. Nažalost, ta firma je 2004. godine otišla u stečaj i ja sam od tada bez posla. Trenutno živim od 1080 kuna penzije i, vjerujte mi, s tim se stvarno ne može preživjeti. Nažalost, požar u kojem sam ostao bez ičega, se dogodio 12.5.2016. godine poslije 20 sati, kada sam htio upaliti drva u peći u kući. Kako nisam imao triješća, već samo krupna drva uzeo sam kanistar s gorivom od kosilice te polio drva. Tada sam kanistar uzeo u lijevu ruku, a s desnom sam zapalio drva. U tom trenutku došlo je do eksplozije, kanistar mi je ispao iz ruku i u trenu se cijela kuća pretvorila u buktinju. Vjerujem kako me samo Bog sačuvao jer sam, iako okružen plamenom, istrčao iz kuće prošavši bez opeklina. Znam da će mnogi reći kako sam si sam kriv za moje stanje, ali ja od toga ne bježim. Znam da sam pogriješio, i da sam glupo postupio, ali nazad više ne mogu. Za pomoć sam se obratio još na neke adrese, ali do sada još nitko mi nije odgovorio.“  - rekao je među ostalim Tomislav Knežević, koji iskreno vjeruje kako ima još dobrih ljudi koji bi mu možda mogli pomoći.

pozar ostao bez iceg

Još uvijek ima dobrih ljudi, a meni je stvarno potrebna pomoć, bilo da se radi o hrani, odjeći, obući, građevinskom materijalu, a možda i novcu.  Bilo što dobijem, više je od ovoga što imam. Kao što možete vidjeti, danas živim u nekadašnjoj štali i svinjcu u kojoj niti struje nemam.“ – rekao je za kraj Tomislav Knežević koji iskreno vjeruje kako ovo nije kraj.

Ukoliko netko osjeti potrebu da pomogne ovom unesrećenom čovjeku ponavljamo njegove podatke na koje možete uplatiti neku financijsku pomoć ili mu možete poslati nešto putem pošte.

Tomislav Knežević, Ive Andrića 14, Gabrilovac, Đurđenovac 31511

HR1724070003530485855, POZIV NA BROJ: 003530485855

Izvor: nasice.com

 


Izdvojeno

Reci što misliš!