Vijesti / Regija

U Našicama spaljeno dvije tone droge

U Našicama spaljeno dvije tone droge

U proizvodnim pogonima tvrtke Našicecement d.d. Našice, danas, 4. svibnja spaljena je droga zaplijenjena i oduzeta u kriminalističkim istraživanjima.

Spaljivanju su prisustvovali glavni ravnatelj policije Zvonimir Vnučec, zamjenik načelnika PU osječko-baranjske Damir Takač, predsjednik Uprave NEXE grupe d.d. Ivan Ergović, načelnik CFIIV, predsjednik Povjerenstva Vlade RH Gordan Mršić, ravnatelj Ureda za suzbijanje zloporabe droga Vlade Republike Hrvatske Željko Petković i ostali uzvanici.

Spaljivanjem je uništeno gotovo dvije tone droge i to: više od 35 kilograma heroina, više od 8 kilograma kokaina, više od jednog i pol kilograma marihuane i hašiša, više od jednog i pol kilograma MDMA i derivata (tablete i prah), više od 15 kilograma amfetamina, preko 6000 komada tableta, više od 100 grama i više od dvije i pol litre metadona, više od 1000 komada LSD markica, preko t kilograma sintetskih kanabinoida, više od četiri i pol kilograma ostalih novih droga, preko 2000 komada, više od 150 grama i više od 40 mililitara anaboličkih steroida,  više od 61000 komada, više od 220 grama i oko 300 mililitara tvorničkih tableta i pripravaka te drugih ilegalnih opojnih droga i sredstava.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vrijednost zaplijenjene droge iznosi preko 55 milijuna kuna. Glavni ravnatelj policije Zvonimir Vnučec pozdravio je prisutne i između ostalog rekao da ovim  činom danas potvrđujemo kako je kaznena politika prema suzbijanju zlouporabe droga u potpunosti zaokružena i kako policija ima bitnu ulogu od samog početka pa do kraja tog procesa. Naglasio je i da je nezaobilazna uloga policije u otkrivanju počinitelja, kriminalnih grupa, presijecanju krijumčarskih lanaca, zapljenama droga te prikupljanju svih relevantnih dokaza za vođenje kasnijih kaznenih postupaka. Glavni je ravnatelj obećao  i u ime hrvatske policije poručio da ćemo naše napore i aktivnosti i dalje usmjeriti ka postizanju tih ciljeva te se zahvalio svim kolegicama i kolegama koji su sudjelovali u nizu uspješnih akcija koje su rezultirale zapljenom droge te im čestitao na dobro obavljenom poslu.

U svom govoru uoči spaljivanja droge ravnatelj Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH Željko Petković je istaknuo: je da je ovaj proces kontinuiran i sve uspješniji te da se prvenstveno zlouporaba opojnih droga suzbija prevencijom, ali i represijom.

Izvor: PU osječko-baranjska

 


Izdvojeno

Reci što misliš!