Vijesti / Regija

U našičkoj bolnici nedostaje 20 viših medicinskih sestara

U našičkoj bolnici nedostaje 20 viših medicinskih sestara

Opća županijska bolnica u Našicama sa 150 kreveta ima oko 169 medicinskih sestara, od kojih samo njih 13 s višom spremom. Prema novim pravilnicima o standardizaciji i stručnim kriterijima, našičkoj bolnici nedostaje 20-ak viših medicinskih sestara.

Ravnatelj Bolnice, dr. Hrvoje Šimić, kaže da deficit viših medicinskih sestara rješavaju edukacijom postojećeg kadra.

- Nedostatak kadra u ovom trenutku pokušavamo ublažiti školovanjem postojećeg osoblja, bez upošljavanja novih djelatnika. Nismo se odlučili na nepopularno davanje otkaza sestrama sa srednjom spremom, nego smo se potrudili da im uz rad omogućimo i neophodno školovanje - rekao je dr. Šimić.

Dodao je da se trenutno školuje pet medicinskih sestara. Uspješno rješavanje kadrovske problematike jedan je od preduvjeta za ulazak u proces akreditacije u kojem će se mjeriti kvaliteta bolnice.
- Nakon što smo prošli kategorizaciju, u iščekivanju smo akreditacije i prema dobivenim smjernicama moramo otkloniti manjak viših medicinskih sestara. No, napominjem da našička bolnica nije specifična po tom problemu i da on postoji u većini hrvatskih zdravstvenih ustanova - kaže dr. Šimić.

Naglašava kako akreditacija dokazuje kvalitetu i sigurnost zdravstvene usluge, a to je želja našičke bolnice.
- Ne znamo kada će početi postupak akreditacije, no mi želimo ući spremni. Naša ustanova teži višim zdravstvenim standardima, želimo biti bolji i u tom smjeru se razvijamo - zaključuje ravnatelj Opće županijske bolnice Našice, dr. Hrvoje Šimić.

 

Snježana FRIDL (Glas Slavonije)

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!