Vijesti / Regija

Vandali u Našicama bacili u jezero 15 metara ograde, pokidali strujne žice i uništili dio fontane

Vandali u Našicama bacili u jezero 15 metara ograde, pokidali strujne žice i uništili dio fontane

Vrlo aktivni bili su našički vandali ovog vikenda. Kako piše portal Našice.com, nepoznate osobe su u velikoj mjeri oštetili gradsku fontanu u centru grada  a isto tako taj isti ili neka druga osoba je u velikom parku oko Dorinog paviljona pokidala veliki dio drvene ograde te ju bacio u jezero. Uz to iščupano i posavijano je i nekoliko prometnih znakova, kao što je otkinuta i žica za struju također u velikom parku.

Na vandalizam je reagirao i našički gradonačelnik Krešimir Žagar koji je napomenuo kako će o svemu biti obaviještene i nadležne institucije.

- Iza nas je prekrasan vikend i stvarno lijepo vrijeme, grad se uljepšava, održavamo ono što imamo i na sve moguće načine pokušavamo estetski unaprijediti grad kroz novo zelenilo, drvorede i stabla kao i sve ono što nas okružuje. Žalosna činjenica je da neki ne uživaju u ljepoti grada nego imaju potrebu uništavati i trgati sve oko sebe. Tako je nažalost bilo i ovaj vikend. Fontana u središtu grada je ponovo oštećena te Grad nanovo ima novih troškova oko održavanja mlaznica što nam je stvarno ne razumljivo. Mjesto koje uveseljava naše građane , goste i prijatelje grada nekome je očito mjesto iživljavanja. Isto tako u našemu prekrasnom parku, oko Dorinog paviljona ograda je u velikoj mjeri oštećena, a čak je jedan dio iščupane ograde bačen u jezero. Dakle netko je uložio ogroman trud kako bi napravio štetu i stvarno ne mogu shvatiti zašto netko ima takve porive i osjećaje te zašto netko pokušava uništiti ono u čemu svi drugi uživaju. Naravno da je naše komunalno redarstvo obaviješteno, također će i policija odraditi svoj posao i vjerujem da će se utvrditi i počinitelji. U našem gradu se vrlo brzo sve dozna pa vjerujem da će biti tako i ovoga puta tako da će i počinitelji morati snositi odgovornost za takvo ponašanje. Ovim putem još jednom apeliram na sve da se suzdrže od ovakvog ponašanja, da to ne čine jer je to sve naše zajedničko čime se dičimo i ponosim, a na svima nama je da to čuvamo i održavamo, ako ne zbog nas a ono zbog svih onih koji će živjeti u gradu poslije nas. – rekao je gradonačelnik grada Našica Krešimir Žag.

nasice vandali 2

nasice vandali 3

nasice vandali 4

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izvor: nasice.com

 


Izdvojeno

Reci što misliš!