Vijesti / Regija

Sastanak župana Šišljagića s našičkim gradonačelnikom Žagarom

Sastanak župana Šišljagića s našičkim gradonačelnikom Žagarom

Županijska cesta od Našica do Granica počinje se asfaltirati početkom lipnja – dogovoreno je na današnjem sastanku župana i suradnika s vodstvom grada Našica, i tako vratiti život u ovaj kraj. Prva faza radova, kroz samo mjesto Granice obuhvaća asfaltiranje gotovo jednog i pol kilometra. Vrijednost radova je 2 milijuna i 800 tisuća kuna. Druga dionica dužine četiri kilometra započet će se iduće godine.

Na sastanku je bilo riječ i o ulaganjima u našičku industrijsku zonu. Iako komunalno opremljena, još uvijek nije značajnije zaživjela. Kriterij za izdvajanje sredstava u industrijske zone su novootvorena radna mjesta – kazao je župan Šišljagić u razgovoru.

Na dnevnom redu našli su se i mali i veliki dvorci Pejačević. Kako su službeno vraćeni u vlasništvo te obitelji, a u malom je dvorcu, primjerice, još uvijek smještena osnovna glazbena škola, postavlja se pitanje, što u slučaju zahtjeva za iseljenje ili ako grad dočeka zahtjev za naplatu najamnine?
Nećemo iseliti dok se ne riješi problem povrata novca od višedesetljetnih ulaganja grada i države u dvorac – kazao je Žagar. Dodaje kako je riječ o oko milijun eura ulaganja u veliki te pola milijuna eura u mali dvorac.

Župan Šišljagić posjetio je i Opću županijsku bolnicu s ukupno 410 zaposlenih. 2007. na zgradi bolnice započela je izgradnja novoga kata na kojem će biti smješteni buduća ginekologija i pedijatrija. Predstoje unutarnji radovi, a očekuje se kako će projekt vrijedan 8 milijuna kuna koji u potpunosti financira Osječko-baranjska županija, biti dovršen 2013.
Pred bolnicom je i izazov  akreditacije po Pravilniku o unapređivanju zdravstvene zaštite pacijenata u Hrvatskoj koji zahtjeva nove standarde, pa tako i kadrovske.
U našičkoj bolnici puno toga promijenilo se nabolje, a vi ste svojim radom doprinijeli da ima zavidan status bolnice njege i usluge u Hrvatskoj – kazao je župan bolničkom osoblju na sastanku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

{youtube}JI3OQTbCdNk{/youtube}

Tekst: www.stv.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!