Vijesti / Regija

Mladi Našičani naučili sve o tehničkoj kulturi

Mladi Našičani naučili sve o tehničkoj kulturi

Dana 24.10.2015. godine u osnovnoj školi „Dore Pejačević“ , gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar službeno je otvorio projekt „1.jesensku školu tehničkih aktivnosti“.

Povodom otvorenja tajnik ZTK Grada Našice, Franjo Kapetanović uručio je na poklon alat „Unimat basic 1“ ravnateljici Jasminki Falamić. Unimat basic 1 je alat vrijednosti 2000,00 kn primjeren za multifunkcionalan praktičan rad kao što je rezanje, bušenje, tokarenje, a njegova posebnost da je primjeren za rad s djecom, što govori da se djeca ne mogu ozlijediti koristeći ga. Alat je financiran kroz projekt , sredstvima Hrvatske zajednice tehničke kulture.

U sklopu projekta su održane 4 radionice iz tehničke kulture i početne pripreme za natjecanja u područjima p- kategorije: automatika, modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina, orijentacija i komunikacija, fotografija. U radionicama je sudjelovalo 50 učenika iz Osnovne škole: Kralja Tomislava i Dore Pejačević. Više informacija o radionicama na: http://www.tehnika-osijek.hr/, a album s fotografijama na https://www.facebook.com/domtehnike .

Cilj projekta je promocija, animacija, razvoj tehničke kulture među mladim tehničarima, jačanje operativnih kapaciteta ZTK Grada Našice te početne pripreme za natjecanja u područjima p-kategorije.

Ovim putem se organizatori zahvaljuju na gostoprimstvu i podršci koju je pružila ravnateljica OŠ „Dore Pejačević“ Našice, Jasminka Falamić i na operativnoj potpori nastavnika Danijel Rončevića iz OŠ „Kralja Tomislava“ . Ovo je treća uspješno provedena aktivnost u 2015 na području Grada Našica

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Organizatori projekta su: Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije i Zajednica tehničke kulture Grada Našice. Suorganizator projekta su: Osnovna škola „Dore Pejačević“ Našice, Osnovna škola „Kralja Tomislava“ Našice, Grad Našice i Društvo pedagoga tehničke kulture Slavonija. Projekt je organiziran pod visokim pokroviteljstvom Hrvatske zajednice tehničke kulture.

SiB.hr

  


Izdvojeno

Reci što misliš!