Vijesti / Regija

U Našicama održan festival Dani slavonske šume

U Našicama održan festival Dani slavonske šume

Iako se festival Dani slavonske šume slavi puna četiri dana, naglasak je svakako na suboti, kada su u velikom parku upriličene razne igre šumara kao i nastup velikog broja udruga, klubova te prezentacija obiteljskih gospodarstava i obrta.

Iako je vrijeme nekoliko dana prije „visilo“ te je i zbog toga jedan od koncerata otkazan, prekjučer je vrijeme bilo stvarno odlično i festival je posjetilo nekoliko tisuća ljudi, pa se s pravom može reći kako je uspio u svakom svom pogledu i Našičani mogu itekako biti ponosni i zadovoljni.

Festival je, u ime pokrovitelja, Ministarstva poljoprivrede, otvorio ministar Tihomir Jakovina, a uz domaćine, gradonačelnika Krešimira Žagara i upravitelja Uprave šuma podružnica Našice Vlatka Podnara, nazočili su i saborski zastupnici Tomislav Žagar, Domagoj Hajduković i Ivica Mandić, osječko-baranjski dožupani Željko Kraljičak i Dragan Vulin te predsjednik Županijske skupštine Antun Kapraljević.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svakako je za napomenuti kako je na otvorenju u subotu nekoliko pjesama otpjevao i Jacques Houdek, koji je u petak navečer održao koncert na ljetnoj pozornici kraj dvorca Pejačević, a gdje su se odvijale srednjovjekovne borbe, ali i degustirala renesansna jela.  

Par riječi o festivalu rekao je i gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar.

Okupljamo se u parku da sa što ljepšom i boljom ponudom i šarenilom kojom želimo pokazati što Našice nude svojim gostima, ali prvenstveno da se mi Našičani lijepo i dobro zabavimo te privučemo velik broj prijatelja i gostiju, sponzora i pokrovitelja. Manifestacija je prilika da naše brojne udruge pokažu kako vole svoj grad, ali i da pokažu gostoljubivost.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, otvorenje festivala, iskoristio je da naglasi odlične poslovne rezultate u šumarstvu i drvoprerađivačkoj industriji kao što je i istaknuo kako su rezultati u protekle tri godine pokazatelj restrukturiranja i reorganizacije Hrvatskih šuma kao jednog od najvažnijih društava u vlasništvu države.

"Velike riječi zahvale svim djelatnicima Hrvatskih šuma na odličnim poslovnim rezultatima i na onome što radite. Čestitkama treba pridružiti i drvoprerađivački sektor kojem je novim modelom višegodišnjeg ugovora dana dodatna mogućnost za dobro planiranje i nove investicije, a što se pretočilo u vrhunske izvozne i financijske rezultate."

Fotogaleriju možete pogledati na portalu nasice.com

Izvor: Nasice.com/STV

 


Izdvojeno

Reci što misliš!