Vijesti / Regija

Podgorač dobija novu dvoranu vrijednu 5 milijuna kuna

Podgorač dobija novu dvoranu vrijednu 5 milijuna kuna

Izgradnja nastavno-športske dvorane u Podgoraču, magistralni cjevovod i plinofikacija općine bile su glavne teme razgovora župana Šišljagića i suradnika s općinskim vodstvom Podgorača.

Sreća pa je došlo proljeće i ovi podgorački osnovnoškolci mogu nogomet igrati na otvorenom. No, uskoro će za hladnijih dana, umjesto po školskim hodnicima, nogomet moći igrati u novoj nastavno-športskoj dvorani. Do lipnja bi za nju, naime, trebala biti izdana građevinska dozvola za nju, a najesen i započeti radovi. Vrijednost joj je 5 milijuna kuna, a za očekivati je da će biti dovršena 2013. godine.

Na sastanku u središtu Općine riječi je bilo i o izgradnji magistralnog cjevovoda Markovac Našički-Podgorač-Razbojište. vrijednosti 10 milijuna kuna, za koji je započeta priprema projektne dokumentacije. Osim toga, razgovaralo se i o plinofikaciji Općine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Očekujemo da ove godine uistinu započne plinofikacija mjesta jer nam u protivnom u Poduzetničku zonu nitko neće ulagati – kazao je načelnik Đanić na sastanku. Poduzetnička zona koju sufinancira županija, vrijedna je 5 milijuna kuna, a građevinsku dozvolu očekuju pred kraj ljeta.

Kao i lani, Općina je u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje organizirala javne radove u koji su uključene osobe nezaposlene dulje od tri godine, a prijavljene u našičku burzu rada. Lani ih je bilo 24, no sada ih je 57.

{youtube}SlxbuHpZiHQ{/youtube}

Tekst i video: STV

  


Izdvojeno

Reci što misliš!