Vijesti / Regija

Maskiranog i naoružanog razbojnika otjerala vikanjem

Maskiranog i naoružanog razbojnika otjerala vikanjem

Noć i kiša bili su savršena zaštita za razbojnika koji je u petak oko 20 sati odlučio opljačkati ljekarnu Sokač-Osmak u Našicama. Međutim, ono što ga je iznenadilo bila je doista iznimno hrabra reakcija magistre farmacije i suvlasnice ljekarne Dragice Sokač, koja se ondje zatekla te večeri.

Ova neustrašiva žena našla se oči u oči s maskiranim muškarcem naoružanim vatrenim oružjem. Iako joj je zapovjedio da mu preda novac, odlučna 59-godišnjakinja odlučila mu se oduprijeti te je počela vikati na njega.

Razbojnik se očito zbunjen ovakvim nastupom žene uplašio, te odlučio otići iz ljekarne neobavljena posla.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Čini se da je riječ o mlađoj osobi. Policija trenutačno traga za još uvijek nepoznatim počiniteljem visokim između 190 i 195 centimetara, vitkog stasa, odjevenog u tamnosivu jaknu s kapuljačom preko glave ispod koje je imao crnu kapuljaču s prorezima za oči.

Pljačkaš je ušao u ljekarnu i pištoljem počeo lupati po pultu, tražeći novac. Međutim, pribrana i vrlo odlučna suvlasnica i zaposlenica ljekarne uspjela je vikom privući pozornost susjeda koji ima fotografsku radnju u istoj zgradi, a od ljekarne ga dijeli hodnik. Njezin postupak kao da je zbunio napadača koji se potom izgubio u nepoznatom smjeru.

Susjed je sa suprugom izlazio iz svoje radnje kada sam počela vikati na napadača, koji se očito prestrašio te trčeći pobjegao iz ljekarne. Meni je drago da sam se u tom trenutku ja našla iza pulta jer ne znam kako bi reagirale mlađe djelatnice. Vjerojatno su godine rada i autoritet odigrali svoje pa sam reagirala tako kako jesam, a što je očito prestrašilo napadača koji je pobjegao. Sve se dobro završilo – ispričala nam je jučer u telefonskom razgovoru Dragica Sokač, suvlasnica ljekarne. Inače, ljekarne do sada nisu bile na meti pljačkaša u Našicama, već su to bile uglavnom zlatarnice i pekarne.

S.FRIDL/M.MATASOVIĆ (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!