Vijesti / Regija

U Našicama spaljeno 750 kilograma zaplijenjene droge

U Našicama spaljeno 750 kilograma zaplijenjene droge

Danas, 11. studenog, u proizvodnim pogonima tvrtke Našicecement d.d. Našice spaljeno je oko 750 kilograma droge zaplijenjene i oduzete u kriminalističkim istraživanjima iz ukupno 5479 predmeta, zaplijenjene i oduzete u kriminalističkim istraživanjima od 2003. do 2014. godine.

Spaljivanju su prisustvovali zamjenik glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez, načelnik PU osječko-baranjske Milan Baričević, predsjednik Uprave NEXE grupe d.d. Ivan Ergović, ravnatelj Ureda za suzbijanje zloporabe droga Vlade Republike Hrvatske Željko Petković i ostali uzvanici.

Uništeno je više od 8 kilograma heroina, više od 7 kilograma kokaina, 668 kilograma marihuane i hašiša, 7 kilograma anfetamina, 1133 komada ectasyja, 1919 komada tableta metadona, 5 kilograma mefedrona, 51 komad LSD markica, 180 grama sintetskih kanabinoida, 24614 komada raznih tableta  te drugih ilegalnih opojnih droga i sredstava.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vrijednost zaplijenjene droge iznosi 50 milijuna kuna. Zamjenik glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez pozdravio je prisutne u ime potpredsjednika Vlade RH i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića i glavnog ravnatelja policije i između ostalog rekao: da je nezaobilazna uloga policije u otkrivanju počinitelja, kriminalnih grupa, presijecanju krijumčarskih lanaca, zapljenama droga te prikupljanju svih relevantnih dokaza za vođenje kasnijih kaznenih postupaka. Dok ovaj čin danas pokazuje kraj tog procesa u kojem se oduzeta droga, iz predmeta koji su pravomoćno presuđeni, u konačnici uništava.

spaljivanje droge1

U svom govoru uoči spaljivanja droge ravnatelj Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH Željko Petković je istaknuo da je spaljivanja oduzetih droga, aktivnosti koja se provodi na godišnjoj razini, a što potvrđuje da u tom procesu sada više nema nikakvih zastoja. Naime, ovim činom danas potvrđuje se kako je kaznena politika prema suzbijanju zlouporabe droga u potpunosti zaokružena i kako policija ima bitnu ulogu od samog početka pa do kraja tog procesa, kako prevencijom tako i represijom.

Tekst i foto: PU Osječko-baranjska

 


Izdvojeno

Reci što misliš!