U Našicama se otvara socijalna samoposluga

U Našicama se otvara socijalna samoposluga

U travnju ove godine, u Našicama je osnovana Humanitarna udruga Dar dobrote, a osnivanje udruge potaknuto je teškom ekonomskom i gospodarskom situacijom u Republici Hrvatskoj.

Cilj je osnivanja udruge stvaranje socijalne osjetljivosti među građanima za socijalno ugrožene stanovnike te udruživanje svih građana, neovisno o pripadnosti bilo kojoj udruzi, organizaciji ili vjerskoj zajednici kako bi se ukazalo na probleme s kojima se ti naši sugrađani susreću, ali i zajedničko iznalaženje rješenja problema siromaštva u našoj okolini. Želja im je surađivati sa svim relevantim institucijama i udrugama na području grada Našica i okolice kao i svim vjerskim zajednicama i organizacijama.

Po primjeru  sličnih projekata koji već postoje u pet hrvatskih gradova (Rijeka, Vinkovci, Karlovac, Varaždin, Vukovar), odlučili su se pokrenuti projekt Socijalne samoposluge u Našicama.

Grad Našice, kao i druga mjesta u Republici Hrvatskoj, nažalost, ima izrazito velik broj socijalno ugroženih stanovnika čija mjesečna primanja nisu dostatna da bi njihov život i život njihovih obitelji bio izdržljiv bar u onim osnovnim egzistencijalnim područjima kao što su prehrana, odijevanje i školovanje.

Uz akcije prikupljanja najnužnijih namirnica i potrepština po trgovačkim centrima i među građanima te podjele istih, udruga za ciljeve ima i pružanje individualnih razgovora korisnika s raznim stručnjacima, izvođenje radionica resocijalizacije s ciljem poboljšavanja životnih navika i kvalitete života korisnika, pružanja besplatnih školskih instrukcija, a isto tako i edukaciju volontera koji će sudjelovati na projektu.

Otvorenje socijalne samoposluge je sutra (6. lipnja)

Izvor: nasice.com

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr