U Našicama održani 6. Dani vina i turizma

FOTO U Našicama održani 6. Dani vina i turizma

U Našicama je održana 6. manifestacija Dani vina i turizma Osječko-baranjske županije – Našice 2014.

Program su zajednički otvorili gradonačelnik Grada Našica Krešimir Žagar i župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić koji je istaknuo kako je ova manifestacija promocija feričanačkih vina izuzetno visoke kvalitete, slavonskih autohtonih proizvoda i kontinentalnog turizma. Gradonačelnik Žagar iskazao je zadovoljstvo što je Grad Našice dio ove značajne turističke manifestacije te može prikazati bogatu ponudu svojih najboljih proizvoda i usluga.

U nastavku programa, dodijeljena su priznanja proizvođačima vina. Nagrade su dobili Feravino i privatni proizvođač Zovno Katavić. Pročelnica županijskog odjela za poljoprivredu Silva Wendling istaknula je kako je vino značajan element turističke ponude, a nositelji eno-ponude su osim  Feravina i mali proizvođači s iznimno kvalitetnim vinima. U glazbenom dijelu programa manifestacije nastupio je HKD Lisinski Našice te tamburaški sastavi Fijaker.

U sklopu ove manifestacije, održan je i tradicionalni našički festival hobija koji je pokazao rad brojnih udruga koje djeluju u našem gradu, a 16. uskrsna izložba oldtimer vozila i ove je godine privukla mnoge ljubitelje starodobnih vozila iz Hrvatske i susjednih zemalja. U Zavičajnom muzeju Našice otvorena je izložba Ribe našičkog kraja u sklopu projekta “Od carske pruge do održivog turističkog razvoja područja Slatina-Szentlörinc-Našice”. “Izložba modela riba, autora Zlatka Kalazića, ostat će u stalnom postavu Zavičajnoga muzeja Našice i predstavlja dio bogate prirodoslovne baštine našega kraja”, rekla je prigodom otvorenja ravnateljica muzeja Silvija Lučevnjak. Naglasila je i kako je izložba obogaćena serijom fotografija našičkih ribnjaka iz fundusa Foto Ollroma.

Završna svečanost Dana vina i turizma Osječko-baranjske županije bit će u Osijeku, 3. svibnja.

Izvor: nasice.org

 

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr