Vijesti / Regija

Našice: Rebalans proračuna

Našice: Rebalans proračuna

Vijećnici Gradskog vijeća Našica većinom glasova prihvatili su rebalans proračuna, kojim su planirani prihodi smanjeni za 2.020.000 kuna.

Smanjenje se najvećim dijelom odnosi na prihode od prodaje građevinskog zemljišta i poslovnog objekta (1,127.500 kuna). Prema izmjenama gradskog proračuna - za koji je glasovalo deset vijećnika vladajuće koalicije HDZ-HSP, protiv je bio vijećnik HNS-a, a šest vijećnika Demokratske stranke slavonske ravnice i HDSSB-a bilo je suzdržano - rashodi se povećavaju za 1,940.000 kuna. Najveće povećanje odnosi se na ulaganja u industrijsku zonu, te za isplatu dokupa mirovina za tri djelatnice i otpremnine za dva-tri djelatnika koja će do kraja godine napustiti gradsku upravu.
“Ne znam je li pametno zbog rebalansa potrošiti rezerve iz prijašnjih godina kada je upitno punjenje proračuna, a procjene su takve da će iduća godina biti još teža”, prozvao je vladajuće Zvonko Ibriks (HDSSB). I dok je Ibriks zamjerio i zbog kupnje službenog automobila za 68.500 kuna, Ivan Matulić (Slavonska ravnica) prigovorio je zbog rezanja novca za subvencije u poljoprivredi i stočarstvu (508.000 kuna). Na rebalans su stigla četiri amandmana vijećnika Slavonske ravnice i HDSSB-a. Traženo je da se novac za cestu u Lađanskoj te javnu rasvjetu u Gupčevoj ulici u Velimirovcu i Ulici I. Brnjika Slovaka u Jelisavcu preusmjere za nogostup u Preradićevoj i uređenje Matoševe i Nazorove ulice u Našicama, javnu rasvjetu u Jelačićevoj u Martinu te dovršetak doma u Zoljanu. Amandmane gradonačelnik Krešimir Žagar nije prihvatio obrazloživši da je dogovoreno sufinanciranje iz drugih izvora,a radovi su pred početkom.

 

TEKST: www.glas-slavonije.hr

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!