Vijesti / Regija

Našička bolnica dobila Objedinjeni hitni bolnički prijem

Našička bolnica dobila Objedinjeni hitni bolnički prijem

Opća županijska bolnica u Našicama dobila je Objedinjeni hitni bolnički prijem, u čije je uređenje i opremanje Ministarstvo zdravlja uložilo 4,2 milijuna kuna.

Riječ je o ulaznom mjestu za sva hitna stanja, gdje pacijent dobiva cjelovitu medicinsku skrb od prijema, pregleda, dijagnoze i liječenja, čime se osigurava visok standard kvalitete njegova zbrinjavanja. Ovo je šesti objedinjeni hitni bolnički prijem izgrađen i opremljen u okviru Projekta unapređenja hitne medicinske službe i investicijskog planiranja u zdravstvu.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić komentirao je i važnost provedbe ankete među pacijentima, kao ogledala ocjene medicinske struke. U tom se smislu osluškuje i puls javnosti u osječkom kliničkom bolničkom centru u kojem su pacijenti navodno zadovoljni uslugama liječnika i medicinskih sestara, ali ne i opremljenošću bolnice. Zbog toga će, rekao je Ostojić, Ministarstvo zdravlja do kraja godine financirati nabavku nove opreme, vrijednosti od 35-45 milijuna kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nezaobilazno je bilo i novinarskopitanje o štrajku liječnika. Ministar je najavio nastavak pregovora koji bi, prema njegovu mišljenju, trebali biti završeni do kraja tjedna. Dodao je i "kako su ispunjeni svi zakonski preduvjeti za prekid štrajka". U bolnicama se, nastavio je, vodi točna evidencija radnog vremena u listopadu jer je to naputak Državnog inspektorata. U protivnom, poslodavac može biti novčano kažnjen od 60 do 100 tisuća kuna. Na novinarsko pitanje postoji li mogućnost uvođenja radne obveze, ako propadne i ova runda pregovora sa sindikatima, Ostojić je rekao kako o tome ne razmišlja i kako je štrajk legitimno pravo u demokratskoj državi, ali da se sukladno tomu i vodi evidencija o radnome vremenu.

Tekst: Radio Osijek


Izdvojeno

Reci što misliš!