U Našicama spaljeno više od 1500 kilograma droge

FOTO U Našicama spaljeno više od 1500 kilograma droge

spaljivanje-droge1

U proizvodnim pogonima tvrtke Našicecement d.d., u utorak 24. rujna je spaljeno preko 1500 kilograma droge zaplijenjene i oduzete u kriminalističkim istraživanjima od 2007. do 2013. godine.

Spaljivanju su prisustvovali potpredsjednica Vlade RH Milanka Opačić, glavni ravnatelj policije Vlado Dominić, načelnik PU osječko-baranjske Milan Baričević, direktor proizvodnje i tehničkih poslova Našicecementa d.d. Zoran Bartolović, ravnatelj Ureda za suzbijanje zloporabe droga Vlade RH Željko Petković i ostali uzvanici.

Uništeno je više od 143 kilograma heroina, 9 kilograma kokaina, 1102 kilograma marihuane i hašiša, 2044 komada tableta metadona, 44642 komada raznih tableta  te drugih ilegalnih opojnih sredstava i predmeta s tragovima droge.

spaljivanje-droge1

Vrijednost zaplijenjene droge iznosi više milijuna kuna. Glavi ravnatelj policije Vlado Dominić pozdravio je prisutne u ime potpredsjednika Vlade RH i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića i između ostalog rekao:

- S obzirom na količinu droge pripremljene za uništavanje, a koja iznosi preko 1500 kg i čija je procijenjena financijska vrijednost višemilijunska, kao glavni ravnatelj policije mogu ocijeniti da je policija bila uspješna. Naime, riječ je samo o drogama oduzetim od 2007. do 2013. godine u ukupno 5169 kaznenih predmeta, koji su okončani pravomoćnim sudskim presudama.

U svom govoru uoči spaljivanja droge potpredsjednica Vlade RH Milanka Opačić je istaknula:

- Borba protiv zloporabe droga vodi se na više frontova, jedan od njih je policijski posao kojim se smanjuje količina droge na tržištu. Drugi dio je edukacija i prevencija ovisnosti. Ovisnost o drogama, kod nas koji imamo djecu izaziva strah, prema tome je edukacija mladih o štetnosti droga vrlo bitna – istaknula je potpredsjednica Vlade RH Milanka Opačić.

Izvor: http://osjecko-baranjska.policija.hr
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Petak

Subota

Nedjelja