Vijesti / Regija

Rodilištu našičke bolnice dodijeljenja UNICEF-ova titula ''Rodilište prijatelj djece''

Rodilištu našičke bolnice dodijeljenja UNICEF-ova titula ''Rodilište prijatelj djece''

Rodilištu Opće županijske bolnice Našice jučer je dodijeljena titula „Rodilište prijatelj djece“. Svečani program započeo je obilaskom rodilišta, pozdravnim govorima domaćina i gostiju, dodjelom priznanja, a svečano je otkrivena i ploča na ulasku u bolnicu.

Svečanosti su nazočili mr.sc. Marijan Cesarik, zamjenik ministra zdravlja, prof. dr.sc. Josip Grgurić, koordinator inicijative Rodilišta prijatelji djece, Gorana Dojčinović, voditeljica odnosa s javnošću Ureda UNICEF-a za Hrvatsku,dr. Biljana Borzan, zastupnica i članica Odbora za zdravstvo u Europskom parlamentu, Krešimir Žagar, našički gradonačelnik i drugi gosti, a sve ih je ugostila Sanja Milanović, sanacijska upraviteljica našičke bolnice.

Nakon dugogodišnjeg nastojanja da rodilište dobije prestižni naslov, u iz UNICEF-a je stigla lijepa vijest da su zadovoljili sve uvjete za njegovo stjecanje, a za vrijeme mandata prethodne uprave na čelu s dr. Hrvojem Šimićem. Posebno su pohvaljeni svi djelatnici koji su prošli edukaciju, posebice Blaženka Žužanić-Klapan, voditeljica rodilišta i odjela ginekologije te Ingrid Sitaš, koordinatorica projekta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Sastali smo se po najljepšoj UNICEF-ovoj formuli „zajedno za djecu“. Od sada  i majke i djeca u Našicama mogu računati na najbolju moguću skrb od početka života jer je komisija ocijenila da su svi globalni kriteriji zadovoljeni. Podsjećam da je ovaj dan početak jedne dugoročne obaveze da budemo još bolji – istaknula je Dojčinović naglasivši da će se vjerojatno opet nakon tri godine skupiti i potvrditi da smo jednako dobri, ako ne i bolji po onome  što daju majkama i djeci.

Marijan Cesarik istaknuo je da je za ovaj prestižni status Rodilište – prijatelj djece najzaslužnija vojska medicinskih sestara, medicinskih tehničara i liječnika.

- Povijest ovog projekta nije baš uvijek bio sjajan jer kad se upetlja farmaceutska industrija, onda prijateljstvo prema djeci i ne bude baš tako dobro.  Nije lako da jedno rodilište postane prijatelj djece jer je riječ o strogim uvjetima koji se moraju zadovoljiti kako bi kvaliteta naših usluga bila što bolja – istaknuo je Cesarik spomenuvši primjer rodilišta u  Novoj Gradišci koja je među prvima imala taj status, ali ga je izgubila.

Nakon prigodnih govora i zajedničkog fotografiranja, svi su gosti obišli nove prostore ginekologije i pedijatrije u izgradnji te objedinjeni odjel Hitne pomoći koji će uskoro biti u funkciji.

Tekst i foto: S.Kadić (nasice.org)


Izdvojeno

Reci što misliš!