Vijesti / Regija

VIDEO: Županija obnavlja škole u Donjem Miholjcu

VIDEO: Županija obnavlja škole u Donjem Miholjcu

Dvorana je uz to ukopana te ima problema s odvodnjom oborinskih voda što je više puta dovelo do velikih šteta. Nedavno je završena još jedna serija popravaka te postavljanje novog dvoranskog parketa za što je osječko-baranjska županija izdvojila oko šesto tisuća kuna. Školu je danas posjetio i župan Vladimir Šišljagić.
Osnovnu školu Augusta Harambašića pohađa petstotinjak učenika, a dvoranu osim njih koriste i učenici Miholjačke srednje škole te brojna sportska društva i udruge. No unatoč brojnim radovima i troškovima održavanja dvorana je bila u vrlo lošem stanju.
U posljednjih šest godina na radove te održavanje škole i dvorane županija je izdvojila milijuna i sedamsto pedeset tisuća kuna.
U idućoj godini planira se uložiti dodatnih 350 tisuća za uređenje drenaže i odvodnje oborinskih voda kako škola više ne bi imala problema. Župan Šišljagić posjetio je danas i srednju školu Donji Miholjac, odnosno lokaciju gdje će biti izgrađena nova zgrada škole. Ona se planira već godinama, no kako grad Donji Miholjac nije donio urbanistički plan, a zatim i odustao od projekta, županija je započela izradu projektne dokumentacije za izgradnju novog objekta odmah iza stare škole. Ishođenje te dozvole očekuje se u idućih nekoliko dana.

{youtube}wRQo_uF7v0s{/youtube}

Tekst: STV.hr

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!