Vijesti / Regija

VIDEO: Donji Miholjac slavi Dan grada!

VIDEO: Donji Miholjac slavi Dan grada!

Sveti Mihael zaštitnik je i Grada Donjeg Miholjca. Dan grada obilježava se višednevnom proslavom. Događanja su počela još prošloga tjedna uz sportska i gastronomska natjecanja, umjetničke programe i druženja.

dvorac

Održana je i svečana sjednica Gradskoga vijeća.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na svečanoj sjednici gradonačelnik Stjepan Viduka naglasio je kako su unatoč krizi poduzetnici okosnica razvoja gospodarstva koji stvaraju nove vrijednosti i doprinose zapošljavanju. Pretpostavka za razvoj je i kvalitetna infrastruktura, te su i u ovom pogledu u Donjem Miholjcu u prošloj godini bila znatna ulaganja, naglasio je Viduka. Od kapitalnih infrastrukturnih projekata izdvojio je prije svega uređaj za pročišćavanje otpadnih voda vrijedan 30 milijuna kuna.

U dovršenju sanacije očekuje se i pomoć Fonda za zaštitu okoliša. Razvoj komunalne infrastrukture širi se i na naselja oko grada, pogotovo kad je u pitanju vodoopskrba i rasvjeta, a briga će se posvetiti i dvorcu Mailath, zaključio je gradonačelnik.

U sklopu obilježavanja Dana grada Donjeg Miholjca župan Šišljagić otvorio je i teniski turnir Otvoreno prvenstvo Osječko-baranjske županije.

Iako su zbog kišnog vremena susreti odgođeni, podijeljene su medalje mladim tenisačima koji predstavljaju najveće nade hrvatskog tenisa.
Obilježavanje Dana grada nastavlja se sutrašnjom svetom misom te velikim koncertom Mladena Grdovića u večernjim satima.


Tekst i video: STV


Izdvojeno

Reci što misliš!