Vijesti / Regija

Fami unatoč krizi zaposlio 60 ljudi

Fami unatoč krizi zaposlio 60 ljudi

RAKITOVICA - U vremenima kada su se kriza i recesija uvukli u sve pore društva i kada mnogi poslodavci zatvaraju tvrtke i otpuštaju radnike, u Osječko-baranjskoj županiji pozitivnim primjerom izdvaja se tvrtka čiji se vlasnici i dalje lavovski bore da sačuvaju svako radno mjesto te istovremeno ulažu u proširenje i unapređivanje proizvodnje.

Riječ je o obiteljskoj tvrtki Fami d.o.o. iz Rakitovice,koja se na tržištu nalazi već 20-ak godina, a koju su jučer posjetili osječko-baranjski župan i dožupan, Vladimir Šišljagić i Željko Kraljičak.

O situaciji u ovoj tvrtki, koja zapošljava 202 radnika različitih profila, ali i nezavidnim uvjetima poslovanja posljednjih godina, upoznao ih je osnivač i vlasnik tvrtke Mirko Falamić sa suprugom Mirjanom te sinovima Mladenom i Mariom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Fami grupa, osim začina, proizvodi i široku paletu sokova, sirupa, stolne vode, tjestenine i pekarskih proizvoda, kao i pakiranja velikog broja različitih prehrambenih proizvoda - ukupno 232 proizvoda pod vlastitom robnom markom, a od prošle godine do danas broj artikala koji proizvode narastao je na čak 352.

Posebno je zanimljiva priča s Društvom Eko Fami d.o.o. - jednim od ukupno 7 privatnih trgovačkih društava iz Fami Grupe obitelji Falamić, koje je krenulo razviti mrežu maloprodajnih prodavaonica za vlastite prehrambene proizvode ne samo u Slavoniji i Baranji nego i na području Hrvatske pod nazivom Obiteljska trgovina. U Osijeku su dosad otvorene dvije takve trgovine, a puni se još petnaestak sličnih trgovina, u kojima će prevladavati proizvodi ove tvrtke s prepoznatljivom markom i kvalitetom, ali i povoljnim cijenama.

- Ulazimo u trgovačke prostore koji rade, a koji imaju poteškoće, dajemo im novi vizualni identitet, ali i čuvamo radna mjesta i otvaramo nova. Tako smo od prošle godine zaposlili šezdesetak osoba, a taj će broj zasigurno i rasti jer nam je u planu otvoriti ukupno oko 400 takvih obiteljskih trgovina - najavio je Mirko Falamić.

Njegove napore osobito su pohvalili čelni ljudi Županije, Šišljagić i Kraljičak, rekavši kako je u ovim vremenima za poduzetnike umijeće i opstati, a tvrtka Fami je pokazala kako se može čak i napredovati.

[blockquote]Proizvode 352 artikla
U posljednjih godinu dana broj artikala koje proizvodi Fami s 232 narastao je na 352. Također, u fazi su intenzivnog razvoja mreže maloprodajnih prodavaonica za vlastite prehrambene - u planu im je otvoriti ukupno oko 400 takvih obiteljskih trgovina.[/blockquote]

Lidija Aničić (Glas Slavonije)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!