Vijesti / Regija

Donji Miholjac i stvarno postao mjesto gdje se okreće novac

Donji Miholjac i stvarno postao mjesto gdje se okreće novac

Priča iz rubrike "Može se". Može se usprkos državi, iseljavanju, birokratskim klipovima i parazitskoj politici napraviti dobar posao i u Hrvatskoj. Može se hrvatskim proizvodom konkurirati u Njemačkoj, bilo čipsom, bilo građevinskim mješalicama, može se u Hrvatskoj postati najveći prerađivač voća i povrća na Balkanu, ili imati uspješnu farmu s 500 krava i junadi i skoro 3.000 svinja. I što je najzanimljivije sve se to može u Donjem Miholjcu, koji mnogo Hrvati ne bi lako našli ni na karti Hrvatske, a oni su našli načina da svojim biznisima osvoje i Hrvatsku i Europu. 

Da nema ironične pjesme repera Kandžije  i nogometaša Domagoja Vide, mnogi ne bi ni znali za grad koji djeluje otužno. Donji Miholjac je potpomognuto područje države, što znači - jedan od najsiromašnijih krajeva. Ali industrijska zona na rubu grada Donji Miholjac drži na životu.

Opširnije u prilogu RTL televizije:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U studiju RTL Direkta je čips iz Donjeg Miholjca koji hara Njemačkom i njegov proizvođač, jedan od uspješnih poduzetnika iz priloga g. Zvonko Popović, vlasnik tvrtke Kanan koja proizvodi i izvozi čips. 

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!