Vijesti / Regija

SUVAG u Donjem Miholjcu

SUVAG  u Donjem Miholjcu

Osobe oštećena sluha i govora s područja donjomiholjačkog kraja više neće morati putovati na rehabilitaciju do Osijeka. U Domu zdravlja u Donjem Miholjcu otvorena je ambulanta poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora Suvag.

S područja miholjštine na terapiju je u Osijek putovalo gotovo 250 djece, a lista čekanja bila je duža od godinu dana. Otvaranjem nove ambulante u Donjem Miholjcu te nedavno u Dardi pokrivena je cijela Slavonija i Baranja. Očekuje se kako će broj djece koja redovno idu na terapije slušanja i govora porasti jer je njihovim roditeljima sada uvelike olakšano djecu voditi u Suvag.
U 2010. godini Osječko-baranjska županija u polikliniku za rehabilitaciju slušanja i govora Suvag uložila je 400 tisuća kuna. Uz to, u radove na još jednoj zgradi Doma zdravlja u Donjem Miholjcu uloženo je do sada ukupno sedam milijuna kuna. Tamo će iduće godine biti otvoreno još nekoliko specijalističkih ambulanti.
Inače, u ambulanti poliklinike Suvag u Donjem Miholjcu zaposlena je jedna profesorica logopedije na puno radno vrijeme. Ambulanta je otvorena svaki radni dan; tri dana prije podne i dva dana poslije podne.

VIDEO:
{youtube}ByS4GNcSgFM{/youtube}


Izdvojeno

Reci što misliš!