Vijesti / Regija

Limex i partneri u stečaju podijelio čak 215 otkaza!

Limex i partneri u stečaju podijelio čak 215 otkaza!

DONJI MIHOLJAC - Dvije stotine i petnaest radnika tvrtke “Limex i partneri” u stečaju iz Donjeg Miholjca jučer je dobilo otkaze u istoj firmi, te je odmah počelo s radom i preraspodijeljeno na poslove u druge tvrtke unutar grupe Limex koje su u vlasništvu Josipa Šeleja - u Termiu i Slavonu. Tu nam je informaciju jučer i službeno priopćio stečajni upravitelj tvrtke “Limex i partneri” Šimo Bošnjak.On napominje da su svi radnici dobili poslovno uvjetovani otkaz, čime ne gube pravo na otpremninu, niti na jednu neisplaćenu plaću.

21eba9e5fecb2b4355c72aff4714a3b3.jpg


- Riječ je uglavnom o dugogodišnjim radnicima koji su već preuzimani iz drugih tvrtki u sklopu “Limex grupe” i imaju kontinuitet radnog odnosa, što će im biti i te kako važan faktor pri dobivanju otpremnine. Još je važnije da nitko od njih neće završiti na ulici, istaknuo je Bošnjak, napomenuvši da je stečajni postupak nad tvrtkom “Limex i partneri” otvoren 15. rujna.
Kada će se okončati stečajni upravitelj ne želi prognozirati, dodaje tek da će se o okončanju stečaja moći razgovarati nakon što se okončaju sporovi, prodaja i drugi poslovi koji su neizbježni u stečajnom postupku.
Mnogi radnici kažu da bi bilo za 200-tinjak više onih koji dobivaju otkaze da prije nešto više od dva mjeseca nisu odlučili prijeći u tvrtku Alltrade Limex, koja je u vlasništvu novih poslovnih partnera Francuza, koji su radnicima starog Limexa vratili vjeru u bolje sutra već s prvom redovno isplaćenom plaćom.
Bošnjak kaže da ima saznanja da su radnici u sklopu nove tvrtke zadovoljni, no budući da su potpisali otkaz ugovora o radu s bivšom tvrtkom, da bi prešli u novu, izgubili su sva prava koja bi im inače pripadala od bivše tvrtke: isplatu jedne zaostale plaće i otpremnine. Nakon tog potpisa više nemaju prava ni na kakva potraživanja.
(Lidija Aničić/ www.glas-slavonije.hr)

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!